Лівий Берег – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після поразки від «Полісся» підопічним Маріно Пушича треба відновлювати своє реноме

У третьому турі української Прем'єр-Ліги на стадіоні «Лівий Берег» Київської області зустрінуться дві команди, які цього сезону вважають цю арену домашньою - справжні господарі поля футболісти «Лівого Берега» та донецький «Шахтар». Команди вже провели по два матчі у новому чемпіонаті України. І якщо поразки дебютантів елітного дивізіону на старті турніру не викликають особливих питань, то програш гірників «Поліссю» у попередньому турі, звичайно ж, став несподіванкою для багатьох шанувальників футболу нашої країни.

Лівий Берег

Київський клуб настільки стрімко увірвався до української Прем'єр-Ліги, вигравши міні-турнір чотирьох команд за тиждень до початку турніру, що відлуння цього сходження, швидше за все, ще довго відчуватиметься у «Лівому Березі». Одна справа готуватися до матчів Першої ліги і зовсім інша - грати, можна сказати, з чистого аркуша з найкращими українськими командами.

Два матчі й дві поразки, жодного забитого м'яча та чотири пропущені - ось таким видався старт «Лівого Берега» в еліті. А тут ще і невдача в матчі 2-го попереднього раунду Кубку України від першолігової «Кудрівки» 2:3. Звичайно, радості від цього небагато. Тим не менш, у колективі немає жодної паніки, команда продовжує готуватися до поєдинку із багаторазовими чемпіонами України футболістами «Шахтаря».

- «Вважаю, що хлопці встигли відновитися після матчу з «Кудрівкою», - каже головний тренер «Лівого Берега» Віталій Первак. - До того ж, низка основних гравців не грала у Кубку. Проти таких суперників, як «Шахтар», наш клуб ще ніколи не грав. Для нас це буде гарна перевірка на міцність. Готуємось у звичайному режимі, аналізуємо суперника та свої помилки».

І ще. З'явилася інформація про те, що «Лівий Берег» виявляє інтерес до екс-форвада збірної України Пилипа Будківського, який виявився непотрібним «Поліссю». Якщо кияни встигнуть його заявити до матчу із «Шахтарем», це буде гарне підсилення складу досвідченим гравцем.

Шахтар

Гірники чудово стартували у новому чемпіонаті України, розгромивши в гостях «Ворсклу» 5:0. Але потім була несподівана поразка від «Полісся» 0:1, яка помітно похитнула авторитет одного з грандів українського футболу. Тепер треба старанно працювати над відновленням свого реноме, тим більше, що вже не за горами матчі Ліги чемпіонів, де суперники будуть сильнішими.

Щодо нинішнього складу «Шахтаря», то навіть незважаючи на досить довгу лаву запасних, можна помітити явні проблеми. Так, у матчі другого туру зазнали травм Марлон і Мар'ян Швед, а трохи раніше - Олександр Зубков. Всі ці гравці атакуючого плану і їхній внесок у загальну справу досить значний. Також видно, що деякі футболісти, для яких попередній сезон виявився дуже довгим, ще не набрали своїх справжніх кондицій. Тож у тренерського штабу головного болю вистачає.

І все ж таки, «Шахтар» вже неодноразово доводив, що може виходити зі складних ситуацій. Тут, напевно, мають сказати своє вагоме слово ті футболісти, які поки що залишалися в тіні. Для них це шанс і себе проявити, і допомогти своїй команді у скрутну хвилину.

До речі, буквально наступного дня після поразки від «Полісся» гірники провели контрольний матч з командою першої ліги ФКС «Маріуполь» і виграли з рахунком 3:0. У тій зустрічі переважно грали футболісти, які або мало часу провели на полі в іграх чемпіонату, або взагалі не виступали. А голи забили Педріньйо, Франьїч і Траоре.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники ще не грали.

Орієнтовні склади:

«Лівий Берег»: Механів, Дударенко, Самар, Якимів, Соколов, Дідух, Банада, І.Когут, Синиця, Войцеховський, Сухоручко

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Азаров, Степаненко, Бондаренко, Егіналду, Судаков, Педріньо, Траоре

Прогноз на протистояння:

«Шахтар» має вигравати у цьому матчі без особливих проблем, хоча футболісти «Лівого Берега» намагатимуться їм у цьому перешкодити. І все ж важко припустити, що підопічні Маріно Пушича втратять очки у другому матчі поспіль. Ставимо на перемогу гірників 3:0.

18 серпня, неділя

«Лівий Берег» - «Шахтар»
Київська область. Стадіон «Лівий Берег». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЛІВИЙ БЕРЕГ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Прогноз Sport.ua - 0:3
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 серпня 2024, 20:10 13

Кияни виграли в УПЛ та готуються до ЛЧ

Коментарі