Верес – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Підопічні Юрія Вернидуба мають дуже щільний графік ігор – 5 поєдинків за 15 днів

У третьому турі української Прем'єр-Ліги футболісти «Вереса» прийматимуть у себе вдома «Кривбас». Для господарів поля це буде третій матч поспіль на рідному стадіоні «Авангард», а криворіжці з урахуванням єврокубків протягом півмісяця проведуть вже п'ятий поєдинок.

Верес

Підопічні Олега Шандрука розпочали турнір домашньою нічиєю 0:0 в матчі із львівськими «Карпатами». І в другому турі вони знову грали у Рівному, приймаючи київське «Динамо». Цього разу господарі поля програли 1:2.

Порівняно з минулим сезоном у складі «Вереса» глядачі побачили одразу 5 нових футболістів. Це воротар Андрій Кожухар, захисники Роман Гончаренко та Михайло Протасевич, гравець середньої лінії поля бразильський легіонер Луан, а також форвард Руслан Степанюк, який повернувся до рівненської команди через 6 років. Поки що складно сказати, наскільки ці новачки посилили склад, але, швидше за все, їм ще знадобиться час на реальну адаптацію.

А ось від тих гравців, які становили основу «Вереса» минулого сезону, вболівальники явно чекають значно більшого. Тому у зустрічі з «Кривбасом» вони мають себе проявити з найкращого боку. Йдеться, насамперед, про Віталія Дахновського, Миколу Гайдучика, Валерія Кучерова, Владислава Шарая та інших. Саме з їхньою допомогою тоді «Верес» зумів зберегти своє місце у Прем'єр-Лізі, а тепер йому треба підніматися вище по турнірній таблиці. Тим більше, що це буде вже третя гра поспіль на домашньому стадіоні.

Кривбас

У «Кривбасу» зараз непрості часи. І справа не лише у щільному графіку матчів. Поки що немає результату ні в чемпіонаті України, ні у єврокубках. Попередню зустріч Прем'єр-Ліги підопічні Юрія Вернидуба програли львівським «Карпатам» з великим рахунком 0:3, а у кваліфікації Ліги Європи зазнали двох поразок поспіль від чеської «Вікторії» (Пльзень).

Звернімо увагу на те, що криворіжці почали багато пропускати у свої ворота - в останніх трьох матчах 6 м'ячів. Хоча і воротар, і оборона «Кривбаса» зараз складаються з досвідчених футболістів. До того ж, у міжсезоння клуб підсилився ще одним захисником Олександром Драмбаєвим. Але надійної міцності ще немає. Та й попереду не видно великої результативності - у двох матчах Прем'єр-Ліги та двох Ліги Європи забито лише два голи.

Тож роботи у Юрія Вернидуба ще багато. І матч із «Вересом» має показати, наскільки його підопічні готові до протистояння з іспанським «Бетісом». Адже на кону подальша участь «Кривбаса» у цій єврокубковій компанії.

Статистика матчів

У чемпіонатах України на рівні Прем'єр-Ліги суперники зустрічалися 10 разів. «Кривбас» виграв 5 поєдинків, «Верес перемагав двічі і ще 3 матчі завершилися внічию. У попередньому сезоні обидві перемоги мав «Кривбас». У Кривому Розі 2:1 - тут голи у господарів забили Бескоровайний та Іліч, а у гостей - Кучеров (з пенальті). І у Рівному 2:0 (спершу Кучеренко вразив свої ворота, після чого Луньов закріпив успіх криворіжців).

Орієнтовні склади:

«Верес»: Кожухар, Протасевич, Гончаренко, Вовченко, Морозко, Кучеров, Яго, Шарай, Дахновський, Степанюк, Мрвальєвич

«Кривбас»: Кліщук, Дібанго, Стецьков, Романчук, Понєдєльник, Вакулко, Бізімана, Микитишин, Луньов, Кузик, Аду

Прогноз на протистояння:

Обом командам є що доводити і собі, і своїм вболівальникам. Тому гра повинна вийти впертою. Але все ж таки «Кривбас» більш досвідченіший, та й до матчу з «Бетисом» треба підійти з хорошим настроєм. Тому поставимо на перемогу гостей із рахунком 2:1.

18 серпня, неділя

«Верес» - «Кривбас»
Рівне. Стадіон «Авангард». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ВЕРЕС - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 16 серпня 2024, 23:41 30

Еліна поступилася третій ракетці світу у двох сетах