Полісся – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи покусають «вовки» «козаків»?

В суботу, 17 серпня, відбудеться поєдинок 3 туру нового сезону Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть житомирське «Полісся» та петровський «Інгулець». Гра пройде в Житомирі на полі стадіону «Центральний», початок - о 15:30.

«Полісся»

Хоча дана гра пройде в рамках 3 туру, для «Полісся» вона стане тільки другою. Гру першого туру житомирська команда пропустила (точніше, матч перенесли на пізніше) через те, що в суперника три гравці були викликані в олімпійську збірну України.

А от гра 2 туру стала для «Полісся» тріумфальною. Після безславного вильоту з Ліги конференцій в команду взагалі і її наставника зокрема полетіло багато критичних стріл, проте Імад Ашур зумів спорудити від них щит у вигляді перемоги над чинним чемпіоном. «Шахтар» вкотре не зумів перемогти «Полісся», причому навіть не зумів забити житомирянам жодного голу. Цього ж разу «гірників» покарав Сергій Чоботенко, який після кутового забив єдиний гол в матчі.

Мотивація у «вовків» повинна тільки зрости, після помноженої в п'ять разів суми преміальних за ту перемогу буде вже несолідно втратити очки з «Інгульцем».

До речі, про Чоботенка. Його партнери по центру захисту періодично травмуються - давним-давно отримав пошкодження Бескоровайний, а тепер і Сарапій вилетів через пошкодження. У пару до Чоботенка тренер поставив ще одного новачка, Віалле, і залишився дуже задоволеним його грою, заявивши, що клуб не шукатиме ще одного центрбека для підміни Бескоровайного та Сарапія.

Дивна історія склалася з недавніми лідерами команди. Цікаво, чи не призначили винними за виліт з Ліги конференцій Будківьского та Козака? Так чи інакше, обох відправили тренуватися після «Олімпії» в дубль, а Будківський вже покинув команду на правах вільного агента і навіть встиг підписати контракт з «Лівим берегом». Залишив вже «Полісся» і Козак.

Повертається потрохи після травми чи не головна надія команди в атаці Бені Макуана. Цілком імовірно, що він вийде в основі на цю гру.

«Інгулець»

«Інгулець» же в олімпійську збірну не відправляв нікого, про єврокубки тільки мріє, тому причин, щоб пропускати матчі чемпіонату, не мав. В них підопічні Василя Кобіна набрали тільки одне очко - в матчі минулого туру «Інгулець» та «Колос» один одному не забивали. А гру першого туру «козаки» програли «Зорі». Причому програли досить образливо, пропустивши на останній хвилині.

Покинув команду досвідчений захисник Сергій Ченбай, який так і не дебютував в УПЛ у складі «Інгульця».

Більш-менш успішно пережив неприємну травму Мар'ян Мисик, який отримав пошкодження в грі проти «Колоса», але навряд чи ми побачимо Мар'яна на полі в найближчий місяць.

Що цікаво, «Інгулець» перші п'ять матчів чемпіонату гратиме на виїзді, даний матч стане третім у цій серії.

Приєднався до команди форварді Серій Кисленко, останнім клубом якого було якраз «Полісся».

Статистика зустрічей

Так сталося, що команди грали в різних лігах і досі не перетиналися в офіційних матчах.

Орієнтовні склади

«Полісся»: Волинець - Михайліченко, Чоботенко, Віалле, Смоляков - Бабенко, Таллес - Гуцуляк, Кушніренко, Макуана - Брістріч

«Інгулець»: Паламарчук - Дубілей, Шершень, Петько, Малиш, Мельничук - Білоцерковець, Волохатий, П'ятов, Богунов - Козак

Прогноз на протистояння

Після великого успіху команди нерідко переживають в наступній грі ігрову кризу, проте все ж спрогнозуємо перемогу «Полісся», можливо, з різницею в два м'ячі.

17 серпня, субота

«Полісся» - «Інгулець»
Житомир. Стадіон «Центральний». 15:30
ТБ-трансляція на платформі УПЛ ТБ
Арбітр: Олександр Кальонов (Хмельницький)
ПОЛІССЯ - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:0
Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 серпня 2024, 06:14 0

Чи покусають «вовки» «козаків»?