АШУР: «Команда зробить все, щоб уболівальники отримали насолоду від гри»

Головний тренер «Полісся» розповів про підготовку до гри з «Інгульцем»

Головний тренер «Полісся» Імад Ашур розповів про підготовку до гри з «Інгульцем» та ситуацію із травмованими гравцями:

- У вас був тімбілдінг, кому належить ідея його проведення?

- Для будь-якого колективу мають бути певні заходи за межами поля. Ми і до цього їх робили трохи в іншому форматі, але в межах місця, де ми перебували. Так, вчора зробили релакс, тімбілдінг - вирішили, що хоча б на один день прибрати всі лейбли, протоколи, побути людьми і трохи доторкнутися природи. Мені сподобалося, що кожен знайшов, чим зайнятись. Втомилися. Я теж особисто, але дуже позитивна втома була.

- Яким для команди видався цей тиждень. На чому була акцентована робота?

- Глобально, хоч мені це і не дуже подобається, але довелося цього тижня навантаження трохи знизити через і попередній період робочий і так само через гру. Було залишено великий обсяг фізичної та ментальної енергії саме там на полі в Києві. Цього тижня окрім відновлення ми маємо зрозуміти, що той настрій, ту енергію і ті зусилля ми маємо зберегти на всі наступні матчі, але намагатися все ж таки враховувати контекст та трохи інакше їх переводити і транслювати в дещо інше, в найбільш складний компонент - позиційну гру. Основна частина тижня проходила з ідеєю подальшого покращення цього компонента.

- У суботу на команду чекає зовсім інший матч. Передусім за характером. Вам треба буде діяти першим номером і ламати оборону «Інгульця»?

- Ми не знаємо з яким планом приїде суперник, але ми можемо зробити певні припущення, враховуючи попередні матчі суперника, враховуючи загальну інформацію, якою ми володіємо. Тепер ми маємо транслювати нашу енергію трохи в інші речі: в позиційну гру і готовність до того, що позиційна гра - це дуже важко. Всі хочуть досягнути якогось мінімуму, але не завжди вдається швидко. Головне - в цих ситуаціях бути готовим до того, що навіть якщо суперник дасть таку можливість, то ми маємо готуватися до їх плану - контрплану. Дійсно, це буде нелегким випробуванням. Подивимося, чи змогли ми за ці дні це зрозуміти, прожити, бо ми моделювали певні речі і супротив в обороні на своїх же гравців чинимо достатньо суттєвий - подивимося, як буде цей супротив зі сторони суперника.

- Всі бачили, що у матчі з «гірниками» ушкодження зазнав Кушніренко. Як у нього справи? Що з Сарапієм, Луіфером та Тейлором?

- Припускаємо, що Кушніренко і Лукас наступного тижня будуть наближатися до загальної групи. По Сарапію: вже була інформація, що не все так критично, як вважалося, на перший погляд, бо це була більше косметична операція. Луіфер сьогодні, як ви бачили, вже в загальній групі почав займатися, треба набирати форму і чекаємо на його повноцінне повернення.

- Поєдинок проти «Інгульця» буде особливим, бо це ваша перша домашня гра. Ви у передчутті зустрічі з уболівальниками? Можете звернутися до них і з проханням прийти підтримати команду.

- Я особисто дуже довго чекав на цю подію, щоб зіграти на домашньому стадіоні. Я одного разу вже був присутнім і це чарівна атмосфера. Дуже хотілося, щоб відтворили її через два дні. Зі своєї сторони я переконаний, що вся команда зробить все, щоб уболівальники отримали насолоду від гри - цієї конкретної і всіх майбутніх, тому запрошую на гру і «зграя» на вас чекає.

Олексій Тіньков Джерело: ФК Полісся
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 серпня 2024, 05:45 0

Головний тренер Колоса прокоментував гру 3-го туру УПЛ проти Чорноморця