Результат важливіший за гру. Чорноморець мінімально здолав Колос

Команда Бабича вперше забила й набрала очки в новому сезоні

Обидві команди розпочали гру активно. Вже у перші 30 секунд поєдинку «Колос» дійшов до штрафного майданчика господарів поля, а вже у наступну мить біля воріт «Колоса» опинився у вигідній позиції для удару Хобленко, але він не зміг дістатися до м'яча.

Першу реальну нагоду забивати створив «Колос»: Велетень прорвавшись лівим флангом, хитнув суперника, але метрів з 15 не влучив у ворота. Через кілька хвилин Бурда опинився ледь не віч-на-віч з воротарем «Чорноморця», проте його випередив захисник. На дев'ятій хвилині гри одесити провели стрімку атаку, але простріл від Попова не знайшов адресата. Через хвилину пробивав по воротам Янаков - в руки Гороху. Через кілька миттєвостей завдавав удару по воротах Хобленко, однак його удар вийшов неточним.

Вже у наступній атаці «Колос» знову мав нагоду відкривати рахунок, однак удар Алефіренка з меж воротарського був заблокований. Через кілька хвилин той таки Алефіренко знову завдав удару, але його спробу перервав захисник моряків. На 21 хвилині моряки двічі завдавали удари по воротам «Колоса», але якщо удар у виконанні Попова прийшовся у захисника, то Удод пробив дуже неточно.

Наступна третина тайму вийшла багатою на боротьбу, і здавалося, що «Колос» у цьому моменті візьме гру під свій контроль, однак забив «Чорноморець». На 35 хвилині Попов видав тонку передачу у карний майданчик «Колоса», де Олексій Хобленко, витримав паузу, переграв воротаря гостей і відкрив рахунок у матчі. Одесити повели у рахунку.

Вже через 3 хвилини ковалівці могли відігратися, але Рудько зробив сейв після удару Гагнідзе впритул. А вже під завісу першого тайму свою нагоду для взяття воріт мав Алефіренко, але його удар прийшовся вище поперечки. І з мінімальною перевагою на користь моряків, команди пішли на перерву.

Другий тайм знову активно розпочав «Колос», але перший небезпечний момент створили саме одесити: Удод довгою передачею вивів Попова на побачення з голкіпером, але в останній момент у ситуацію втрутився захисник, вибивши м'яч з-під ніг форварда «Чорноморця», тим самим ліквідувавши загрозу. Через кілька хвилин «Колос» мав ідеальну нагоду зрівнювати рахунок, однак удар Паулаускаса був заблокований. А вже через кілька хвилин одесити були гострішими біля воріт суперника, проте передача від Янакова не змогла дійти до Хобленка.

У наступні 20 хвилин гра йшла за іншим сценарієм: гості більше володіли м'ячем, намагаючись створювати небезпеку біля чужих воріт, а господарі поля намагались ловити свого суперника на помилках. А вже на 72 хвилині через непорозуміння оборонців «Чорноморця», ковалівці могли забивати, однак воротар одеситів разом з захисниками ліквідували потенційну загрозу, а удар у виконанні Ільїна прийшовся в руки Рудьку. У заключні 20 хвилин гри «Колос» намагався зрівняти рахунок, однак нічого небезпечного біля воріт одеситів створити не зміг, і в підсумку «Чорноморець» здобув дебютну перемогу у новому сезоні УПЛ.

Дмитро ТЕЛІЦИН

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Пшеничнюк - 6,5, Васильєв - 6,0, Савченко - б/о, Калин - б/о, Кайо - б/о.

«Колос» (заміни): Ільїн - 6,0, Безбородько - 6,0, Оріховський - 6,0, Криворучко - б/о, Гусол - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Чорноморець» - «Колос» - 1:0

Гол: Хобленко, 35

Попередження: Алефіренко, 20, Цуріков, 70

«Чорноморець»: Рудько - Кисіль, Арсич (Васильєв, 68), Удод, Бутко - Шпорн, Єрмаков, Габелок (Кайо, 81) - Янаков (Пшеничнюк, 63), Хобленко (Савченко, 80), Попов (Калин, 81).

«Колос»: Горох - Цуріков, Бондаренко, Бурда, Поправка - Харатін (Оріховський, 68), Демченко - Алефіренко (Ільїн, 46), Гагнідзе (Криворучко, 84), Велетень (Гусол, 84) - Паулаускас (Безбородько, 68).

Арбітр: Клим Заброда (Київ).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 5 (2) - 9 (1)
Кутові: 2 - 4
Офсайди: 0 - 2.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 серпня 2024, 21:10 0

16 серпня о 22:00 у Манчестері пройде матч 1-го туру Англійської Прем'єр-ліги

Коментарі