Карпати – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Львів'яни – новачки сезону, але другі в таблиці, а тому, вельми амбітні

У суботу, 16 серпня, відбудеться матч 3-го туру Української Прем'єр-ліги між командами «Карпати» Львів і «Динамо» Київ. Поєдинок відбудеться у Львові на полі стадіону «Україна». Початок - о 18:00 за київським часом.

Карпати Львів

Львівські «Карпати» поки що можуть занести собі в актив старт сезону в УПЛ, який є для них дебютним після кількох років у Першій лізі. Позаду 2 матчі, у «левів» 4 очки з шести можливих і друга позиція в турнірній таблиці.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У стартовій грі кампанії підопічні Владислава Лупашка, який, нагадаємо, очолив команду цього літа, замінивши Мирона Маркевича, зіграли 0:0 у Рівному з «Вересом». Цей результат «Карпати» могли занести собі в актив, адже за грою вони поступилися господарям поля, які зі свого домінування нічого позитивного для себе не витягли.

Натомість у 2-му турі «Карпати» вдома по повній програмі відвели душу в поєдинку з «Кривбасом». 3:0 - «біло-зелені» розібрали представника УПЛ у єврокубках переконливо, але аж ніяк не легко.

Перемога над криворізькою командою ніби підтвердила правильність приходу на тренерський місток «Карпат» Лупашка. Уточнимо: саме його поява, але аж ніяк не відхід Маркевича. Утім, будь-кому зрозуміло, що головні випробування у нового наставника «левів» і його команди ще попереду. І матч із «Динамо» - найближче з них.

Влітку «Карпати», заради успіхів у сезоні, підписали двох голкіперів - Кемкіна та Кінарейкіна, а також польових гравців - Мірошниченка, Адамюка, Педросу, Стеніо, Альвареса та Кузика. Приблизно 5 новачків одразу ж застовпили за собою позиції в стартовому складі команди. Чи не це доказ того, що львів'яни рухаються вперед, нехай і не стрімко, проте поступально - так точно.

Динамо

У нинішньому чемпіонаті України «Динамо» провело поки що лише один матч. Це була гра 2-го туру в Рівному проти «Вереса» і завершилася вона перемогою підопічних Олександра Шовковського з рахунком 2:1.

Натомість у кваліфікації Ліги чемпіонів «біло-сині» зіграли вже 4 поєдинки. Нагадаємо, спочатку були дві переможні зустрічі з белградським «Партизаном»: 6:2 - у номінально домашньому матчі та 3:0 - у столиці Сербії. Далі динамівці знову на формально своєму полі розійшлися миром 1:1 із шотландським «Рейнджерс». Після цього був уже згаданий візит до Рівного до «Вереса», а потім - матч-відповідь із шотландцями в Глазго, яка принесла перемогу з рахунком 2:0, а з цим - вихід до стадії плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

У принципі, досягнення фінального етапу відбору чемпіонського євротурніру - це вже успіх. Але, як то кажуть, потрібне продовження «бенкету». За курсом - австрійський «РБ Зальцбург» і два матчі з ним. Перед першою зустріччю з «биками», яка відбудеться 21 серпня в Польщі, «Динамо» має пройти випробування «левами».

У тому, що це буде саме випробування, можна ані на йоту не сумніватися. «Карпати» гратимуть удома, а смак перемог в УПЛ вони вже пізнали. До всього, кияни будуть під впливом нон-стоп графіку з переїздів, перельотів, матчів, знову переїздів тощо. Фізично гравці «Динамо» можуть бути не на максимумі. Благо, у Шовковського є краща, ніж у «Карпат», глибина складу. Цьому сприяли літні підписання, серед яких можна виділити трансфери Брагару, Піхальонка і Рубчинського.

Статистика зустрічей

«Карпати» і «Динамо» провели між собою в історії протистоянь 75 матчів. Уперше вони зустрілися в уже далекому 1971 році в чемпіонаті Радянського Союзу, в якому потім періодами з'ясовували взаємини один з одним до 1980 року. Протистояння команд відновилися з початком проведення незалежних чемпіонатів України, тобто - з 1992 року.

Якщо не брешуть статистики, на рахунку «Карпат» загалом 7 перемог, у «Динамо» - 48, 20 матчів завершилися внічию.

У чемпіонаті України львів'яни виграли у київського колективу 6 зустрічей, 12 разів команди розходилися миром, 43 рази перемагало «Динамо», м'ячі 97-36 на користь киян.

Востаннє «Карпати» і «Динамо» зустрічалися віч-на-віч у сезоні-2019/2020. У Львові з рахунком 2:0 перемогли динамівці, а в Києві команди зіграли внічию 1:1.

Прогноз на протистояння

Фаворитом поєдинку є «Динамо», а у «Карпат» - статус андердога. Утім, це лише якийсь умовний розклад сил. Насправді ж усе бачиться дещо в іншому світлі. Львівська команда програє київській у статусності. Це факт. Але «леви», по-перше, гратимуть удома, а, по-друге, їм протистоятиме «Динамо», яке тільки-но пережило складні баталії з «Рейнджерс» у кваліфікації Ліги чемпіонів, і вже має думати про вирішальні матчі з «РБ Зальцбург» у плей-оф відбору чемпіонського євротурніру. Загалом, на боці «Карпат» багато чого, щоб спантеличити «Динамо» і сподіватися на позитивний результат. Скажімо, нічию, і обов'язково з голами.

Орієнтовні склади:

Карпати: Кемкін - Полегенько, Бабогло, Адамюк, Мірошниченко, Підлепенець, Чачуа, Альварес, Клименко, Костенко, Кузик, Невес.

Динамо: Нещерет - Тимчик, Попов, Михавко, Дубінчак, Буяльський, Андрієвський, Шапаренко, Волошин, Брагару, Супряга.

16 серпня, субота

Карпати - Динамо
Львів. «Україна». 18:00
ТБ-трансляція - UPL.TV
КАРПАТИ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 16 серпня 2024, 17:28 20

Українки залишилися без медалей тенісного турніру Олімпіади

Коментарі