Харлан розповіла, чи була Олімпіада-2024 для неї останньою

Українська фехтувальниця зізналася, що поки що в неї немає відповіді на це запитання

Дворазова олімпійська чемпіонка Ольга Харлан розповіла, що що не планує закінчувати спортивну кар'єру, але поки не знає, чи буде в її житті ще одна Олімпіада.

«Я не знаю, я не можу поки що відповісти на це запитання. Ми зараз відпочиваємо. Я знаю одне, що я завжди хотіла поцілувати доріжку [після перемоги - ред.]. Я думала про це, що таким чином я «віддячу» доріжці за все, що у мене було. І я це зробила після бронзи.

Звісно, всі хочуть, щоб я фехтувала ще до Лос-Анджелеса [літня Олімпіада-2028 - ред.]. І мені було б цікаво. Але все залежить від того, як твоє тіло тобі дозволить, твій моральний стан. Тобто ти можеш фехтувати, як ти хочеш - і в 40, і в 42. У Лос-Анджелесі мені буде майже 38. Але все ж таки оця циферка - п'ять олімпіад - це вже багато. А потім думаю: але я рано почала, мені було майже 18.

Я вирішила планувати заздалегідь. Неважливо, що буде на Олімпіаді, тому що на цьому життя не закінчується. І я це зрозуміла після Токіо. Я дуже сильно над цим працювала - що буде, якщо не виграю, як прийняти можливу поразку. Поразка - це дуже важко. Ти не хочеш про це думати, це дуже страшно, але це життя і однаково воно триває», - розповіла Харлан.

Володимир Клепач Джерело: ТСН
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 серпня 2024, 16:16 6

Фахівець упевнений, що Руслану Нещерету потрібно рухатися в іншому напрямку