Харлан згадала, як відмовилася потиснути руку росіянці і що пережила потім

Поведінка спортсменки з рф тоді була провокацією, вважає українська шаблістка

Ольга Харлан пригадала, як 27 липня 2023 року на старті особистого турніру на чемпіонаті світу з фехтування перемогла спортсменку з росії під нейтральним статусом і відмовилася потиснути їй руку після поєдинку. Тоді українська спортсменка відчула хвилю підтримки від свого народу і шанувальників з усього світу та погроз від росіян.

«Коли я тоді виходила на доріжку, я, звісно, розуміла ці всі ризики. Я розуміла, що вони (Міжнародний олімпійський комітет, міжнародні федерації - прим.) можуть це зробити, але я сподівалася, що вони цього не зроблять... Я також очікувала, що буде провокація.

Вони знали, що я не буду тиснути руку. Вони знали, на що давити. Це було зрозуміло. Вони знали, як потім поводитися. Це було заплановано. Там не було навіть якогось моменту про виграш: що вона у мене виграє, піде далі тощо... Це було для того, щоб покарати.

Підтримка вболівальників - це було щось нереальне. Я такого ніколи не відчувала, навіть коли вигравала олімпійське золото.

В особисті повідомлення почало надходити багато погроз від росіян. Упродовж понад трьох тижнів. Мої особисті дані (телефони, прописку, паспортні дані тощо) «злили»... Але я сприймала це все відсторонено, як частину того, що відбувається загалом. Я більше переймалася за батьків», - сказала спортсменка.

Володимир Клепач Джерело: ТСН
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 15 серпня 2024, 18:23 0

Нідерландець виграв четвертий етап багатоденки

Коментарі