Ворскла – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Полтавчани якось із часом полюбили цей сорт «пива»

У п'ятницю, 16 серпня, у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського відбудеться матч третього туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють полтавська «Ворскла» і київська «Оболонь». Стартовий свисток рефері Сергія Задирана з Київської області пролунає о 18:00 за київським часом.

Ворскла


Команда Сергія Долганського якось зачастила грати проти донецького «Шахтаря» за останні півроку і всі ці зустрічі проти чемпіона країни для «Ворскли» завершувалися невдало - що наприкінці минулого сезону, що на початку поточного, що у фіналі Кубка України. Розгром у першому турі (0:5) давався взнаки - на наступну гру проти дебютанта, «Лівого берега», полтавці вийшли перемагати на досвіді та спокійно забрали три очки (3:0).

Про що це може нам говорити на старті сезону? Про те, що «зелено-білі» знову боротимуться не стільки за високі місця в турнірній таблиці, скільки за позиції біля екватора з претензіями на єврокубки на наступний сезон. Утім, ніхто більшого від нинішньої «Ворскли» з її неоднозначним фінансовим становищем і не чекає. Трансферна кампанія пройшла для полтавців більш-менш спокійно, і навіть вдалося підписати когось на заміну лідеру атаки Руслану Степанюку, який пішов.

Інша справа, що загальний характер проблем ігрового плану в команди Сергія Долганського залишився тим самим. «Шахтар» цим скористався, «Лівий берег» - ні. Як поведуть себе наступні суперники? Не знає ніхто. Після «Оболоні» у «Ворскли» буде такий календар, що тільки й встигай переводити дух - «Динамо», гостьові «Карпати», «Рух», «Кривбас», «Зоря», «Полісся», «Олександрія». Здається, про «легкі» три очки на цей період можна забути. Тому майбутня зустріч матиме визначальний характер.

Оболонь


Теж саме можна сказати і в контексті київської «Оболоні». У «пивоварів» попереду як початок виступів у Кубку України грою проти «Колоса», так і зустрічі проти «Полісся», «Зорі», «Олександрії» та «Шахтаря» після цього. Розгулятися не вийде, тож ті очки, які команда Валерія Іващенка, переважно, з власної вини не набрала в перших двох домашніх матчах проти «Колоса» (2:2) та «Руха» (0:4) - винятково на її совісті.

У контексті останньої гри проти «жовто-чорних» так і зовсім все сумно - не награла «Оболонь» на такий розгромний рахунок, але якщо оборона продовжує танцювати на вже набридлих граблях, то суперникам гріх цим не скористатися. При цьому футбол Іващенка все ще виглядає досить прогресивним, як для нашого чемпіонату, що відзначають навіть на невисокому рівні. Ось тільки результат минулого сезону - боротьба за виживання аж до перехідних матчів, а старт нинішньої кампанії - знову зона вильоту.

Очевидно, що відхід нападника Ігоря Краснопіра в «Рух» дає про себе знати, адже замінити таку втрату фактично так і не вдалося. Ба більше - вихованець і був серед тих, хто в минулому матчі оформляв розгром «Оболоні», від чого фанатам, напевно, ще болючіше переживати це розставання. Але допомогти киянам нічим - вони викупили контракт Дениса Теслюка у того ж «Руха» за вагомі для себе 350 тис. євро, але він ще навіть не дебютував за новий клуб. Залишається розраховувати на старі кадри, нехай і зіграні ще з часів Першої ліги.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Ворскли» і «Оболоні» раніше перетиналися 3 рази в рамках Прем'єр-ліги Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «Ворскли» - три успішних матчі. Різниця голів - 7:1. Команди востаннє грали між собою в травні 2024 року, коли на цій самій арені голи Ібрагіма Кане, Іллі Крупського та Миколи Коваталюка проти м'яча Данила Карася принесли перемогу полтавському колективу (3:1).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 31-річний Сергій Задиран із Київської області, який на своєму рахунку має 6 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Євген Гашков і Владислав Дрикін, а резервним арбітром відпрацює Михайло Райда. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Максимом Козиряцьким і Тарасом Чопілком. У Задирана є досвід проведення матчів за участю «Ворскли» - 1 нічия, тоді як з «Оболонню» він не перетинався.

Орієнтовні склади


«Ворскла»: Ісенко - Крупський, Чорноморець, Гучек, Пердута - Челядін, Скляр, Павлюк - Кане, Ковталюк, Мякушко.

«Оболонь»: Рибка - Осман, Дубко, Карась, Мединський - Мороз, Черненко - Близниченко, Приймак, Суханов - Тарануха.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості з четвертої спроби здобудуть оптимальний результат.

Прогноз Sport.ua
Ворскла
16 серпня 2024 -
18:00
Оболонь
«Оболонь» не програє

16 серпня, п'ятниця

«Ворскла» - «Оболонь»
Полтава. «Ворскла» ім. О. Бутовського. 18:00
Пряма ТБ-трансляція - УПЛ ТБ
ВОРСКЛА - ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Сергій Задиран (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 серпня 2024, 23:59 4

Контракт Владислава Ваната з «Динамо» розрахований до 30 червня 2027 року