Тепер усі сили – на Бетіс. Кривбас програв другий матч Вікторії Пльзень

Долю матчу вирішив один результативний удар

Якщо порівнювати з першим матчем, то команди на двох зробили три заміни в стартових складах. В «Кривбаса» Твердохліба, який отримав травму в матчі національної першості, замінив Луньов, а в суперників в основі не вийшов автор першого голу Панош (пам'ятаєте той удар в дев'ятку від шістнадцятирічного футболіста), а також Видру на вістрі атаки замінив Вашулін, який дуже добре тоді вийшов на заміну.

Старт гри показав, що команди не будуть відсиджуватися в захисті. Після кількох невдалих спроб пройти флангами «Кривбас» зробив ставку на закидання на Аду, який досить непогано чіплявся за м'яч. От тільки далі не йшло - ні втекти якісно не виходило, ні віддати пас на партнера.

А перший небезпечний удар створили Микитишин та Романчук - перший подав, другий практично без спротиву пробив поруч з дальньою штангою.

Взагалі, центральний захисник був помітною фігурою в складі криворіжців. Він і в нападі встигав допомагати, і при виконанні безпосередніх обов'язків був помітний, граючи просто і безпомилково. Зокрема, після небезпечної атаки та моменту Шульца і Вашуліна саме Романчук заблокував удар останнього. А хтозна, що було б, оскільки навряд чи Кліщук дістав би цей м'яч.

Кліщук в першому таймі навіть зумів отримати жовту картку. Після одного з численних закидань (а саме таку тактику найчастіше використовувала «Вікторія») той же Вашулін фолив проти воротаря, граючи йому плечем в корпус у воротарському майданчику, внаслідок чого кіпер впав, а форвард бив головою по порожніх воротах і якимось дивом не влучив. А картка була дана за обурення Кліщука, причому справедливе.

Одне із закидань на Аду ледь не дало результат. Прийом вийшов ідеальним, проте другим дотиком форвард загнав себе аж до лицьової лінії і для чогось вирішив бити з нульового кута, невдало.

Після невеликого затишшя в останню п'ятихвилинку тайму футболісти «Кривбаса» тричі били здалека. Двічі - в ході однієї атаки, коли Микитишин протягнув, пробив, воротар відбив перед собою і Кузик з лінії штрафного пробив поруч зі штангою І майже відразу Аду прийняв м'яч в центрі, розвернувся, пройшов двох і вирішив бити здалека. Сильний удар полетів по центру воріт, а не в кут, на жаль.

А другий тайм, як і в першій грі, розпочався з пропущеного «Кривбасом» голу. Його зробили Шульц та Вашулін - перший ідеально подав, другий знайшов місце між центрбеками і зблизька розстріляв ворота. І відразу ж в наступній атаці ледь не оформив дубль, проте, вже обігравши Кліщука, влучив з гострого кута в штангу.

І все, українську команду як підмінили. За весь тайм можна згадати один момент з натяжкою, коли Дібанго пробував замкнути навіс, невдало. А так - сіро, безмоментно, безнадійно. Чи то не могли, чи то не вірили, чи і те, і те разом.

Господарі впевнено довели матч до перемоги. Знову українська команда, за винятком «Шахтаря» чи «Динамо», не принесла єврокубкових очок, вже погана традиція виникла.

Тепер наступного тижня чехи гратимуть в плей-оф Ліги Європи, а «Кривбас» пробуватиме щось протиставити іспанському «Бетісу», щоб мати можливість зіграти в груповому етапі Ліги конференцій.

Фото ФК Кривбас

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь.

«Вікторія Пльзень» - «Кривбас» - 1:0. Перший матч - 2:1.

Гол: Вашулін (52)

Попередження: Кліщук (15), Стецьков (43), Хомченовський (76), Аду (89)

«Вікторія Пльзень»: Тврдонь, Ємелка, Гранач, Две, Копіц (Каду, 86), Слончик (Ірка, 51), Калвах, Черв, Гавел, Вашулін (Видра, 71), Шулц

«Кривбас»: Кліщук, Дібанго, Стецьков, Романчук, Понєдєльнік (Бандейра, 84), Вакулко, Бізімана (Твердохліб, 61), Микитишин (Хомченовський, 61), Луньов (Кожушко, 84), Кузик (Драмбаєв, 72), Аду

Арбітр: Хорациу Феснік (Румунія)

Стадіон «Дусан Арена» (Пльзень, Чехія)

ВІКТОРІЯ ПЛЬЗЕНЬ - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 серпня 2024, 04:09 9

Андрій – про тріумф «галактікос» у поєдинку з «Аталантою»

Коментарі