Наомі ОСАКА: «Всередині я чую крики: «Та що, чорт забирай, відбувається?!»

Японська тенісистка – про невдалі результати

Чотириразова чемпіонка турнірів Grand Slam Наомі Осака розповіла про несподівані труднощі, з якими їй довелося зіткнутися після повернення в теніс після пологів у липні минулого року. Японка поділилася своїми глибокими переживаннями з приводу того, як її тіло відреагувало на фізичні навантаження професійного тенісу після вагітності.

Повідомлення Осаки з'явилося незабаром після того, як вона не потрапила в основну сітку турніру в Цинциннаті, програвши американці Ешлін Крюгер у другому раунді кваліфікації.

«Останні кілька годин я намагалася зрозуміти, як почуваюся.

Дивним чином я навчилася цінувати поразки - тому що не можна без них грати в теніс 20 з гаком років. Ти береш уроки з програшу, а потім чекаєш з нетерпінням можливості застосувати отримані знання на практиці.

Але моя головна проблема зараз не в програшах, а в тому, що я не відчуваю себе у своєму тілі. Це дивне відчуття - я помиляюся там, де не повинна, б'ю по м'ячах м'якше, ніж раніше. Я намагаюся сказати собі: «Усе гаразд, ти молодець, просто переживи це і продовжуй працювати», але психологічно це дійсно виснажує. Усередині я чую крики: «Та що, чорт забирай, відбувається?!»

Не зрозумійте мене неправильно, але цього року я провела лише кілька матчів, у яких відчувала себе самою собою. Я розумію, що, можливо, що це просто коротка фаза, яка з'явилася через усі зміни (ґрунт, трава, ґрунт, хард і так далі). Але єдине почуття, яке я можу порівняти з тим, як я почуваюся зараз, - це післяпологовий період.

Це лякає, тому що я граю в теніс із трьох років і тенісна ракетка має відчуватися, як продовження моєї руки. Я не розумію, чому все здається таким новим. Для мене гра в теніс має бути такою ж простою і природною, як дихання. Але цього не відбувається, і до цього моменту я не давала собі жодних поблажок.

Весь цей час я думала, що хочу отримати з цього досвіду, і дещо зрозуміла. Я люблю процес (хоча іноді процес не любить мене, ха-ха), щоденну працю і можливість врешті досягти бажаного. Я знаю, що життя - не щось гарантоване, тому я хочу зробити найкраще з можливого з тим часом, що в мене є. Я хочу навчити доньку того, що вона може досягти дуже багато чого за допомогою наполегливої праці та стійкості. Я хочу, щоб вона прагнула до зірок і ніколи не думала, що вона мріє про занадто багато.

У житті нічого не обіцяно, але я зрозуміла, що можу пообіцяти собі працювати так старанно, як тільки зможу, і викладатися на повну до самого кінця.

Побачимося в Нью-Йорку», - написала Осака.

Володимир Клепач Джерело: Instagram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 серпня 2024, 07:01 6

14 серпня о 22:00 відбудеться поєдинок за європейський супертрофей

Коментарі