У Рейнджерс дали оцінку поразці вдома від Динамо і вильоту з ЛЧ

Клуб із Глазго поступився киянам із рахунком 0:2

У лавах шотландського клубу «Рейнджерс» із Глазго оцінили домашню поразку з рахунком 0:2 від київського «Динамо» в матчі-відповіді раунду Q3 Ліги чемпіонів, що вибила команду з чемпіонського євротурніру.

«Десять гравців із «Рейнджерс» втратили надію на потрапляння до Ліги чемпіонів УЄФА проти київського «Динамо», яке перемогло з рахунком 2:0 на «Гемпден Парк».

У другому таймі арбітр Марко Гуїда вилучив Жефте за поштовх ліктем, хоча на повторі було видно, що бразилець просто перестрибнув свого суперника.

І незважаючи на мужні зусилля команди Філіпа Клемана, коли рахунок залишався рівним 1:1 за сумою двох зустрічей, «Рейнджерс» зрештою не домігся свого завдяки пізнім голам Олександра Піхалонка та Назара Волошина.

Це означає, що «Рейнджерс» вибуває до групового етапу Ліги Європи, жеребкування якого відбудеться наприкінці цього місяця.

У складі «Джерс» відбулося дві зміни порівняно з командою, яка у вихідні перемогла «Мазервелл». Клемент випустив Росса Маккосланда та Джефте замість Скотта Райта та Вацлава Черни.

Гості створили першу нагоду в матчі, хоча й напівшанс, коли Владислав Кабаєв пройшов лівим флангом і зробив передачу на Андрія Ярмоленка, який забив гол минулого тижня, але м'яч пролетів повз колишнього гравця «Вест Гема».

«Рейнджерс» знадобився деякий час, щоб узяти себе в руки, і Джефте став першою спробою у команді Клемана, коли він злетів вище за всіх, щоб прийняти передачу Джеймса Таверньє з глибини поля, а потім вдарив головою в газон і пробив повз ціль.

Бразилець, який підписав угоду влітку, був найяскравішою іскрою «Джерс» на початку матчу. Він потрапив до блокнота судді за невчасний виклик на півгодинній позначці за кілька хвилин після того, як влучна передача знайшла голову Сіріеля Дессерса, який кивнув головою прямо у вдячні руки голкіпера київського «Динамо».

Про в'язкість поєдинку, ідеально налаштованого на нейтральну гру після нічиєї 1:1 у Любліні сім днів тому, свідчить той факт, що найнебезпечніший момент «Рейнджерс» у першому таймі виник на контратаці.

Після розіграшу штрафного удару Дессерс спритно розібрався в просторі та, зберігши володіння м'ячем, дозволив Россу Маккослану вискочити на відкритий простір. Північноірландець перевів м'яч на свій улюблений правий фланг на краю штрафного, але удар вийшов несильним, і Георгій Бущан спритно відбив м'яч.

У перерві на полі з'явився Вацлав Черни, який у суботу порадував уболівальників «Рейнджерс» ефектним ударом у матчі з «Мазервеллом».

Однак уже через чотири хвилини після відновлення гри «Рейнджерс» залишився вдесятьох, коли Джефте отримав другу жовту картку за порушення правил у повітрі.

Вийшовши на поле, Клеман виглядав геть спантеличеним рішенням, а побіжний перегляд повтору показав, що бос «Джерс» мав рацію з огляду на нешкідливий і неминучий характер контакту з бразильцем.

Рішення, безумовно, розпалило підтримку «Рейнджерс», хоча чисельна перевага на користь київського «Динамо» майже одразу ж принесла дивіденди, коли Олександр Караваєв у перехідному періоді обійшов захист «Джерс», але зміг лише неточно пробити по воротах Джека Батленда.

Наступним випробувати удачу з дистанції для гостей вирішив Тарас Михавко, але його удар із 30 ярдів пролетів набагато далі за ворота «Рейнджерс».

Чисельна перевага, здавалося, жодним чином не послаблювала атакувальних зусиль «Рейнджерс», що й було підкреслено за 18 хвилин до кінця основного часу, коли Черни продерся до лицьової лінії та протягнув м'яч назад, щоб Дессерс завдав удару по відчайдушному блоку київського «Динамо». Однак за дев'ять хвилин до кінця матчу українська команда змусила звернути увагу на свою чисельну перевагу, коли Піхальонок, який вийшов на заміну, отримав пас від Караваєва і невідпорно пробив у нижній кут.

Один незабаром перетворився на два проти десяти гравців «Рейнджерс». Менш ніж за 60 секунд після акуратної комбінації між Миколою Шапаренком і Волошиним, який вийшов на заміну, на лівому фланзі, яка дала змогу останньому вправно пробити Батленда та загасити всі тривалі надії «Джерс», - ідеться у звіті прес-служби «Рейнджерс» про поєдинок із «Динамо».

Юрій Остроумов Джерело: ФК Рейнджерс
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 серпня 2024, 01:00 12

Головний тренер «Динамо» дав прес-конференцію після матчу з «Рейнджерс»

Коментарі