Манчестер Сіті загрожує виліт із Англійської Прем'єр-ліги. Що сталося?

Англійський клуб припустився порушення фінансових правил

Англійському клубу Манчестер Сіті загрожує виліт із Англійської Прем'єр-ліги через порушення фінансових правил, стверджує британська газета Times,

Повідомляється, що у справі зафіксовано факти 115 можливих порушень правил Прем'єр-ліги з боку керівництва Манчестер Сіті. Передбачається, що «Сіті» порушив фінансові правила АПЛ у період із 2009 до 2018 року.

Наприклад, містяни не надали повну інформацію про зарплату колишнього тренера Роберто Манчіні (за період 2009-2013), а також повну інформацію про винагороди гравців (включно із виплатами хавбеку Яя Туре) з 2010 до 2016 р.

Слухання у справі мають розпочатися у середині або наприкінці вересня та триватимуть близько 10 тижнів. Вердикт, ймовірно, буде винесений на початку 2025 року.

Якщо суд визнає «Манчестер Сіті» винними, містянам загрожують санкції - від штрафу до позбавлення місця в АПЛ та втрати всіх трофеїв в Англії за період порушень (з 2009 по 2018 роки). За цей час Манчестер Сіті 4 рази виборов чемпіонський титул, 2 рази перемагав у Кубку Англії, 4 рази вигравав Кубок англійської ліги і тричі - Суперкубок країни.

Результат окремої судової справи щодо «Ман Сіті», порушеної за порушення правил Прем'єр-ліги про угоди з асоційованими сторонами (APT), має бути оприлюднений протягом наступних двох тижнів.

Нещодавно «Ман Сіті» на «Уемблі» під керівництвом Пепа Гвардіоли переграв «Ман Юнайтед» по пенальті (1:1, пен. 7:6) і здобув Суперкубок Англії 2024.

Микола Степанов Джерело: The Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 серпня 2024, 09:38 7

Веслі може залишити «Корінтіанс»

Коментарі