Вирішили холоднокровно. Олександрія комфортно обіграла ЛНЗ у Черкасах

Команда Руслана Ротаня здобула перевагу двома голами після перерви

Організатори української Прем'єр-ліги вирішили, що провести другий тур національної першості одразу в чотири дні буде найбільш доцільним рішенням, тож матч у Черкасах поміж місцевим ЛНЗ та «Олександрією» був лише одним посеред дня в понеділок. Що цікаво, «поліграфи» свій перший двобій цього сезону тиждень тому не проводили, тож мали чи не найбільшу відпустку серед усіх команд національної першості.

І це було не дивно, бо їхній головний тренер Руслан Ротань цього літа ввійшов до історії футболу нашої країни, очоливши першу олімпійську збірну на Іграх-2024 у Франції. І хоча підсумковим результатом виступів «синьо-жовтих» навряд чи хтось був задоволений повною мірою, однак свій слід вони все одно залишили.

А потім треба було повертатись до справ клубного футболу, де підготовка команди до сезону була під великим питанням з огляду на відсутність керманича поруч із гравцями, а разом із тим і виходити грати проти суперників, як-то кажуть, «у накаті», було ще тим викликом. І вже з перших хвилин усі ці недоліки зіграності в діях гравців «Олександрії» стали помітними.

Однак вони були недостатньо вагомими для того, аби хоч якось впливати на хід подій на полі. ЛНЗ довго запрягав із створенням гольових моментів, і суперники зусиллями Шулянського навіть устигли випередити господарів у цьому плані, але з влучністю у футболістів «поліграфів» так само виникали проблеми.

«Бузкові», навпаки, били точно, але дуже рідко, тому якщо епізоди за участі Олійника та Ассінора завершились порятунком воріт від захисника та голкіпера гостей біля самісінької лінії воріт, то й голів за підсумком першого тайму ми не побачили. А сама гра була, за великим рахунком, схожа на події тижневої давнини на цій самій арені, куди тоді навідався «Лівий берег» (1:0).

Єдина, і при цьому дуже суттєва, відмінність полягала в тому, що в тій грі після перерви ЛНЗ домінував, а цього разу фактично зник із поля в плані атаки. Трапляється таке з командами подекуди, що просто розвалюється гра попереду прямо посеред зустрічі - така сама історія сталась із черкаським клубом цього разу. «Олександрія» на тлі суперників була методично переконливою.

Команда Ротаня просто бачила перед собою мету - забрати три очки - і крок за кроком до неї йшла. Треба було для цього забити два голи? Будь ласка, гравці «поліграфів» їх провели ледь не пішки. Спочатку розіграли кутовий на 58 хвилині на Кравченка, а той подав на голову Ковальцю до воротарського, а ще за чверть години вивели Безерру на ударну позицію до правого флангу штрафного, а той закрив це протистояння з допомогою рикошету від захисника. Без інтриги.

Наступними вихідними черкаський ЛНЗ зіграє домашній матч проти львівського «Руха», тоді як «Олександрія» в гостях зустрінеться з луганською «Зорею».

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур

ЛНЗ - Олександрія - 0:2

Ковалець, 58, Безерра, 73

Пасіч, 75 - Безерра, 61, Смирний, 69, Кампос, 87

ЛНЗ: Кучеренко - Путря, Саліху, Дайко, Пасіч (Муравський, 80), Бар, Яшарі, Тілль, Олійник (Наумець, 80), Ейнел (Молло, 64), Ассінор.

Олександрія: Єрмаков - Мартинюк, Шабанов, Копина, Кравченко (Кампос, 65), Калюжний, Ковалець (Мишньов, 77), Шостак (Смирний, 65), Шулянський, Філіппов (Погорілий, 77), Безерра (Авагімян, 85).

Арбітр: Денис Різников (Кам'янське)

Стадіон: «Черкаси-Арена» (Черкаси).

ЛНЗ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 12 серпня 2024, 04:40 1

Плавчиня Юйфей Чжан завоювала шість паризьких медалей