Тренер Металіста 1925 назвав причини складної перемоги команди в матчі КУ

Харків'яни у додатковий час переграли «Полтаву» (5:3)

Наставник харківського «Металіста 1925» Сергій Карпенко поділився враженнями від перемоги команди над «Полтавою» (5:3) в додатковий час матчу 2-го раунду Кубка України:

- Емоцій після такої гри залишилось дуже мало. Думаю, вболівальникам гра сподобалась, побачили багато голів, а з боку тренера - важко дивитися на це. Ми не повинні припускатися таких помилок і за рахунку 3:1 віддавати ініціативу супернику, а потім викарабкуватися і забивати вже ці голи у доданий час. Загалом, за грою, команда суперника бойовита, наші хлопці також провели хороший матч та моментами показали те, що ми прагнемо від них бачити. Ще десь нам не вистачає фізічних кондицій і у певний момент ми підсідаємо, будемо усувати цей момент. У кінцівці гри - молодці, багато створили і могли ще забивати. За це я їм вдячний.

- Був момент у другому таймі, коли «Полтава» зуміла відігратися, з чим це пов'язано?

- Вони трошки заспокоїли гру та скористались нашими помилками. Нам потрібно було спокійно дограти, а ми пішли вперед і суперник нас спіймав на контратаках та двічі забив.

- За рахунок чого вдалось дотиснути суперника в додаткових таймах?

- Хлопці дістали із себе характер, показали, що вони команда, одне ціле на полі та і гравці, хто був на лавці, несамовито їх підтримували. Вони сьогодні продемонстрували, що вони команда, не зупинились, не опустили голову, а грали до фінального свистка і здобули результат.

- На екстратайми ви випустили досвідчених Жичикова та Гармаша і їм вдалося посилити гру?

- Так, Жичиков додав атакувального потенціалу на своєму фланзі, Гармаш додав при контролі м'яча в центрі поля. Стень ще молодий, йому треба трошки більше впевненості у собі, він може забивати такі чудові м'ячі, але треба більше вірити у себе і він буде грати ще краще. Панченко вийшов, молодий хлопець, буде краще, якщо додасть агресії під час відбору м'яча. Так, він добре працює з м'ячем, але над відбором будемо працювати, адже його позиція така, де без цього ніяк.

- Зараз досить інтенсивний графік у команди. Перед наступною грою ключове - відновитися?

- Так, головне зараз відновитися і бути свіжими. Для гравців, основне зараз, харчування і сон. Вони відпочинуть з родинами і наберуться позитивних емоцій, а у всьому іншому ми їм допоможемо.

Юрій Остроумов Джерело: ФК Металіст 1925
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 12 серпня 2024, 06:05 54

Збірні США та Китаю взяли по 40 золотих медалей Олімпіади-2024