Відома загальна сума виплат Мінмолодьспорту чемпіонам та призерам ОІ-2024

Найбільшу виплату отримає Ольга Харлан

Олімпійська збірна України завершила свої виступи на Олімпіаді 2024 у Парижі з 12 медалями - 3 золоті, 5 срібні, 4 бронзові.

За здобуття медалей на Олімпійських іграх українським спортсменам було передбачено призові. Вони виділяються з державного бюджету Міністерством молоді та спорту як преміальні за досягнення на Олімпійських іграх.

Як повідомив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, розмір суми призових для золотої медалі порівняно із Токіо-2020 не змінився - 125 тис доларів. Водночас виплати за срібло та бронзу зросли - з 80 тисяч до 100 тис доларів та з 55 тис до 80 тис доларів відповідно.

За підсумками Ігор у Парижі Україна має три золота - командне у фехтуванні (Харлан, Комащук, Кравацька, Бакастова), у легкій атлетиці у стрибках у висоту (Магучіх), у боксі у вазі до 80 кг (Хижняк). Вони отримають по 125 тис доларів.

Фехтувальниця Ольга Харлан, окрім командної золотої медалі, також завоювала бронзову одиночну, що дозволяє їй довести суму своїх призових до 205 тис доларів.

Сумарно українським спортсменам буде виплачено суму у розмірі 1.67 млн ​​доларів. У перерахунку на гривні вона становить 68,3 млн. гривень.

Юрій Остроумов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 11 серпня 2024, 22:28 0

16-річний американець став наймолодшим олімпійським чемпіоном серед легкоатлетів