Голкіпер Карпат розповів, як вдалося відбити пенальті у матчі з Кривбасом

Олександр Кемкін поділився враженнями від сенсаційної перемоги

В 2-му турі УПЛ львівські «Карпати» здобули першу перемогу в сезоні - над «Кривбасом» (3:0). Одним з героїв поєдинку став воротар львів'ян Олександр Кемкін, який за рахунку 0:0 парирував пенальті й ще кілька разів рятував господарів від неприємностей.

Воротар Олександр Кемкін в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що саме допомогло йому зберегти свої ворота недоторканними.

- В перші 30 хвилин домінував «Кривбас», який мав кілька нагод матеріалізувати свою перевагу в голи, проте «Карпати» вистояли й не пропустили.

- І в цьому велика твоя заслуга, адже на 19-й хвилині відбив постріл з 11-метрової позначки Луньова. Ти відчував, в який кут він буде пробивати?

- Ні, але я подбав, аби Луньов пробив туди, куди мені було потрібно.

- Після того, як ти у минулому сезоні, виступаючи за «Минай», парирував в компенсований час аж два пенальті в матчі з «Ворсклою», тебе стали називати фахівцем по відбиттю ударів з 11-метрової позначки.

- Я вважаю, що помиляються ті, хто називає пенальті 100 відсотковим гольовим моментом. Звісно, якщо м'яч летить впритул зі стійкою, то виручити складно, проте, все ж, 25 відсотків я залишаю воротареві. Адже він володіє інформацією, як пробивають штатні пенальтісти, головне - зберігати спокій й вірити, що не все безнадійно.

- Після того, як ти сьогодні відбив пенальті, у футболістів «Карпат» відкрилося друге дихання.

- Це, мабуть, перебільшення, але те, що вони почали діяти впевненіше - факт. Та найважливіше, що в цей ключовий момент двічі вдалося забити.

- Склалося враження, що ці два голи в роздягальню вибили з колії гостей, і другий тайм вже проходив під диктовку львів'ян.

- Не виключено, що на діях футболістів «Кривбаса» позначилася втома, адже кілька днів тому вони грали в Лізі Європи. Тут слід віддати належне нашим уболівальникам, які були справжнім 12-м гравцем. Коли ми забили третій м'яч, то їх радості, здавалося, не буде меж. Піднесений настрій був і в нас. Звичайно, приємно, що знаходимось серед лідерів, що ще не пропустили. Але спочивати на лаврах ніколи, в наступному турі граємо з «Динамо».

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 серпня 2024, 20:40 248

Імад Ашур стартував у УПЛ з перемоги над чинним чемпіоном