Гру чемпіона прочитали. Полісся обіграло Шахтар у Києві

Імад Ашур стартував у УПЛ з перемоги над чинним чемпіоном

У заключній грі недільного ігрового дня 2-го туру Української Прем'єр-ліги зустрілися «Шахтар» та «Полісся». «Гірники» розпочали новий чемпіонат із надвпевненої перемоги над «Ворсклою» з рахунком 5:0. Житомирська команда стартовий тур пропускала, а у другому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій у двоматчевому протистоянні поступилася словенській «Олімпії». Минулого чемпіонату донецький клуб не зумів обіграти «вовків». У Львові було зафіксовано нульову нічию, а у Житомирі господарі поля перемогли з рахунком 2:0.

Житомиряни активно розпочали зустріч і одна з їхніх атак завершилася непоганим ударом Кушніренка повз дальній кут. «Вовки» намагалися не давати вільного простору футболістам «Шахтаря», високо пресингуючи суперників. Але «гірники» невдовзі організували першу гольову ситуацію біля воріт «Полісся». Судаков заробив штрафний навпроти воріт: після удару Бондаренка м'яч влучив у «стінку», а той же Судаков із відскоку пробив поряд зі штангою.

Поступово «гірники» налагодили комбінаційну гру, і гостям було непросто впоратися зі швидкими переміщеннями підопічних Маріно Пушича. Неприємними моментами для команд стали вимушені заміни. У житомирської команди через пошкодження не зміг продовжити зустріч Кушніренко, а у «Шахтаря» - Марлон. При цьому Степаненко, який замінив бразильця, одразу звернувся по медичну допомогу, але цього разу все обійшлося для «гірників».

А потім у донецької команди почалися вже ігрові неприємності. З ударом Гуцуляка з кута штрафного Різник впорався, але й голкіпер виявився безсилим після удару головою від Чоботенка, який замкнув навіс із кутового. За час, що залишився до кінця першого тайму, «гірники» здійснили кілька перспективних підходів до штрафного майданчика суперників, але рахунок змінити не зуміли, і на перерву команди пішли з мінімальною перевагою «Полісся».

На другий тайм тренерський штаб «Шахтаря» зробив заміну на вістрі атаки: замість Траоре на поле вийшов Сікан. Саме він невдовзі після поновлення гри ледь не зрівняв рахунок, але на удар головою суперника зреагував Волинець. Житомиряни відповіли ривком Назаренка та його прострілом, який не зумів замкнути Брістрич.

«Гірники» заволоділи перевагою, але їхні атакуючі дії перервала повітряна тривога. Вимушена пауза пішла на користь футболістам житомирської команди, котрі продовжили відстоювати прийнятний результат. Ще один момент не реалізував Сікан, який після навісу з кутового головою не влучив у ворота. А ближче до закінчення матчу чудову можливість упустив Невертон, який після навісу Шведа з меж воротарського головою не влучив у ціль.

«Гірники» атакували великими силами, але й гості не забували відповідати контрвипадами. Вирвати для своєї команди нічию міг Егіналду, на удар якого зреагував Волинець. Бездоганно зіграв голкіпер і після удару Бондаря. А завершився поєдинок ще однією неприємністю для донецької команди: травму отримав Швед і його на ношах винесли за межі поля.

Таким чином, «гірники» у третій очній дуелі з житомирянами не змогли здобути перемогу. При цьому футболісти донецької команди так і не змогли забити у ворота «вовків». У наступному турі «Полісся» прийматиме «Інгулець», а «Шахтар» проведе гостьову зустріч із «Лівим берегом».

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Степаненко - 6,0, Сікан - 6,5, Швед - 6,5, Егіналду - 6,0, Невертон - б/о.

«Полісся» (заміни): Крушинський - 8,0, Брістрич - 5,5, Шастал - 6,0, Лєднєв - 6,0, Макуана - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Шахтар» - «Полісся» - 0:1

Гол: Чоботенко, 35

Попередження: Кевін, 90+12 (не на полі) - Гуцуляк, 65, Михайліченко, 72, Волинець, 90+12 (не на полі)

«Шахтар»: Різник - Педріньйо Азеведо (Егіналду, 62), Матвієнко, Бондар, Конопля - Бондаренко, Марлон (Степаненко, 23) - Кевін (Невертон, 81), Судаков, Педріньйо да Сілва (Швед, 46) - Траоре (Сікан, 46).

Запасні: Фесюн, Франьїч, Азарові, Вінісіус, Грам, Глущенко, Зубков, Назарина.

«Полісся»: Волинець - Смоляков, Чоботенко, Віалле, Михайліченко - Бабенко, Таллес Коста (Шастал, 65), Кушніренко (Крушинський, 18) - Назаренко (Лєднєв, 66), Пайшао (Брістрич, 46), Гуцуляк (Макуана, 73).

Запасні: Кудрик, Поспєлов, Мустафаєв, Майсурадзе, Авраменко, Матич.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 12 (6) - 6 (3)
Кутові: 9 - 6
Офсайди: 0 - 0.

ШАХТАР - ПОЛІССЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 серпня 2024, 23:23 0

Футболіст Колоса отримав пошкодження під час матчу УПЛ проти Інгульця

Коментарі