Другий розгром від львів'ян за день. Карпати забили три м'ячі Кривбасу

Підопічні Лупашка сенсаційно розгромили бронзового призера минулого чемпіонату

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб порівняно з першим туром зробив деякі перестановки у стартовому складі своїх підопічних. Замість Дібанго та Прінса на поле стадіону «Україна» вийшли Драмбаєв та Кожушко. Для Драмбаєва це була дебютна гра в складі «Кривбаса» в УПЛ, а раніше він виступав в елітному дивізіоні України в складі «Маріуполя». У складі «Карпат» Владислав Лупашко теж зробив ротації. Замість Саківа, дискваліфікованого Костенка, Кузика у гру вступили Полегенько, Клименко та Шах.

Гості активніше розпочали гру, в дебюті якої міг відзначитися Кожушко, але його удар з близької відстані парирував Кемкін. Згодом Кожушко після пасу Луньова пробив повз рамку воріт. Чергова атака «Кривбаса» завершилася порушенням правил з боку Бабогла проти Хомченовського і арбітр призначив пенальті. Луньов другий раз в УПЛ пробивав з «позначки» і вперше не реалізував пенальті. Це був вже 5-й з 7-ми нереалізований в УПЛ пенальті у ворота Кемкіна.

«Карпати» поступово вирівняли гру і зуміли відкрити рахунок, забивши свій перший гол в УПЛ. Шах майже з лінії воротарської влучно пробив низом повз Кліщука, також відкривши лік своїх голів в елітному дивізіоні. Не встигли гравці «Кривбаса» оговтатися від такого розвитку подій, як пропустили другий гол. Клименко віддав передачу на Полегенька, після дальнього удару якого м'яч рикошетом від захисника влетів у сітку воріт. Раніше Полегенько забивав голи в складі «Зірки», «Маріуполя» та «Інгульця».

Під час перерви Юрій Вернидуб зробив потрійну заміну, а Владислав Лупашко - одну. «Карпати» активніше розпочали другий тайм. Міг оформити дубль Шах, який пробивав низом в дальній кут, але Кліщук у падінні ліквідував загрозу. Гра деякий час тривала на підступах до обох воріт і небезпечних моментів не виникало.

Забракло влучності удару Хомченовського, який пробив повз рамку воріт. Пожвавлення на трибунах викликав штрафний у виконанні «Карпат», але Міршниченко пробив над поперечиною воріт. Обидва тренери продовжували робити заміни. Серед гравців, що виходили на поле виділимо чергового новачка «Карпат» Очеретька, який перейшов з «Дніпра-1», а ще раніше в УПЛ виступав за «Маріуполь» та «Шахтар».

І згодом «Карпати» знову потішили своїх вболівальників, забивши третій гол. Кліщук парирував дальній удар Альвареса, але Чачуа першим встиг на добивання - 3:0. Міг збільшити рахунок і Очеретько, але з вигідної позиції пробив поруч з рамкою воріт.

В підсумку «Карпати» здобули першу перемогу в УПЛ, яка виявилася з великим рахунком. «Кривбас» зазнав 280-ї поразки в УПЛ. Безнічийна серія криворізького клубу триває в УПЛ 8 ігор: 4 перемоги та 4 поразки. В гостях же підопічні Юрія Вернидуба не набирають очок в УПЛ впродовж трьох ігор.

Фото УПЛ

Українська Прем'єр-ліга. 2 тур

«Карпати» - «Кривбас» - 3:0

Голи: Шах, 39, Полегенько, 42, Чачуа, 80

Попередження: Аморозо, 48, Бізімана, 58

На 19 хвилині Луньов (Кривбас) не забив пенальті (воротар)

«Карпати»: Кемкін - Полегенько, Бабогло, Адамюк, Мірошніченко - Альварес, Чачуа (Тлумак, 86), Клименко (Рябов, 46, Саків, 90+3) - Підлепенець (Очеретько, 76), Невес (Стеніо, 76), Шах (О. Кузик, 57)

«Кривбас»: Кліщук - Бандейра (По, 61), Романчук, Стецьков, Драмбаєв - Вакулко (Бізімана, 46) - Д. Кузик, Твердохліб (Аморозо, 38), Луньов (Микитишин, 46), Хомченовський (Соса, 72) - Кожушко (Аду, 46)

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ)

Стадіон: «Україна» (Львів)

КАРПАТИ - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Назаркевич Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 11 серпня 2024, 06:05 22

У передостанній день Олімпіади срібну нагороду отримала Ірина Коляденко

Коментарі