Роман ВАНТУХ: «Нічого надзвичайного, Зоря взяла свої шість очок»

Захисник «Зорі» розповів про старт команди в УПЛ

Взявши гору в 2 турі над «Чорноморцем» 1:0, футболісти «Зорі» набрали 6 очок і захопили лідерство в чемпіонаті УПЛ.

В розмові з кореспондентом Sport.ua капітан «Зорі» Роман Вантух розповів, що допомогло луганчанам виступати без втрат:

- Передусім, ми добре попрацювали на передсезонних зборах, а наші селекціонери подбали про зміцнення лав. В першому турі дебютував в центрі захисту легіонер Нваезе, сьогодні вперше зіграли за «Зорю» Вакула та Кораблін. Наразі в нас довга лава запасних, важливо, що для тренерського штабу всі гравці із заявки - основні. Повне довір'я. Не виключено, що саме це позитивно впливає на те, що свіжі футболісти підсилюють гру. Так було на старті з «Інгульцем», коли вийшли на заміну Мічін та Горбач, схожа ситуація була й сьогодні в Одесі.

- В якому матчі було важче?
- Мабуть, з «Інгульцем», який ми десь недооцінили. Дарма, бо команда з Петрового виявилася «міцним горішком»: кожен футболіст чітко знає свій маневр, відчувається заточеність на атаку. Все йшло до підписання мирної угоди, але в компенсований час луганчани таки вирвали звитягу.

- Сьогодні склалося враження, що в Одесі були два різні тайми…
- До перерви ми володіли ініціативою, створили кілька гольових моментів й мали всі шанси закрити гру. А ось коли на початку другого тайму відкрили рахунок, то ситуація на полі дещо змінилася, бо господарі вирішили діяти першим номером. Все ж, до загроз біля наших володінь справа не доходила й вважаю, що ми награли на перемогу.

- Мабуть, зараз із задоволенням дивитесь на турнірну таблицю, де «Зоря» на першому місці?
- Ні, цим не займаємось, бо прекрасно розуміємо, що на старті «Зоря» просто взяла свої 6 очок. Все ж, «Інгулець» тільки повернувся до УПЛ, а «Чорноморцю» після кадрової революції ще потрібен час, аби новачки зігралися. Тому до свого лідерства ставимося виважено, бо усвідомлюємо, що це тільки розгін, що основні випробовування - попереду.

Раніше ми повідомляли, що «Зоря» у матчі чемпіонату України обіграла «Чорноморець» 1:0 завдяки голу форварда Герреро.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 серпня 2024, 07:05 17

Микола Сираш проходить службу в ЗСУ на харківському напрямі