Сестри АЛЕКСІЇВИ: «Ми отримали приз від глядачів, решта на совісті суддів»

Українські спортсменки посіли 5-те місце в артистичному плаванні на ОІ-2024

У змаганнях дуетів у артистичному плаванні на Олімпіаді-2024 сестри Марина та Владислава Алексіїви, набравши в сумі за технічну та довільну програму 538.6684 бали, посіли 5-те місце. Спортсменки після змагань поділилися своїми враженнями:

«Ми задоволені, адже показали максимум для себе і для своєї країни. Перед виступом тренер сказала: вийдіть, викладіться на повну, покажіть, що ви тут королеви. Ми, в принципі, так і зробили. Якщо об'єктивно дивитися, обидва рази - це були наші найкращі виступи. І наша тренер теж залишилася задоволеною. Нам сказали кайфувати від цього, і ми кайфували. Ми виклалися на всі 100%. І нам приємно було чути від інших, що у нас найгарніша програма і виглядаємо ми найкраще за всіх. Тому у нас приз глядацьких симпатій.

Довільна програма у нас значно складніша за технічну, тут більше різноманітних рухів. Тут 7 зв'язок, там - дві. Тут довше знаходимося під водою, і це дуже складно фізично, а там потрібно постійно тримати концентрацію, виконувати елементи під музику чітко і синхронно.

Оцінки ми трішки не розуміємо, але нехай це залишиться на совісті суддів. Нам прикро не лише за себе, але й за австрійський дует, ми були впевнені, що він буде другим після Китаю. Тому що австрійки справді набагато краще виступили, ніж представниці Нідерландів та Великобританії.

Ми не могли тренуватися в рідному Харкові. Нам доводилося переносити тренування через обстріли. Морально було складно. Ми дуже дякуємо президенту нашої федерації, що він створив для нас умови в Києві. Також у нас з'явився психолог. І ми підійшли морально готовими до Олімпіади. А весь минулий рік перед змаганнями ми дуже сильно нервували, тому що всі покладали на нас надії й ми відчували велику відповідальність. Як, в принципі, й зараз, але тепер ми вже до цього ставилися більш спокійно. Ми повинні, і ми зробимо те, що ми повинні, але не тому що на нас тиснуть, не для інших, а для себе. Ми розуміємо, що зараз ментальне здоров'я дуже важливе для спортсменів, особливо для українських».

Олімпійські ігри 2024. Париж (Франція), 10 серпня

Артистичне плавання. Жінки. Дуети

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 серпня 2024, 21:30 0

Команди зіграли унічию 1:1

Коментарі