КОЛЯДЕНКО: «Я розчарована, що взяла лише срібло. Могла виграти золото»

Українська спортсменка програла фінал у вільній боротьбі

Після здобуття срібної нагороди Олімпійських ігор 2024 у вільні боротьбі українська спортсменка Ірина Коляденко розповіла про свої враження:

«Початок поєдинку трохи затягнувся, ми дуже довго на нього чекали. До того ж, під час сутички була дуже велика перерва і це збило мене з режиму. Як би я не хотіла, не змогла включити у собі терпіння. На жаль, моїх сил вистачило на один день - напередодні я виклалася наповну як емоційно, так і фізично.

Я знала, що вона буде робити, але я не бачила її проходів і не встигала за нею. В ході сутички тренер радив мені брати суперницю за голову, адже вона дуже низько стоїть на ногах. Я намагалася це зробити. Також мені потрібно було набирати бали у партері.

Зараз я засмучена через срібло. Якби мені до Ігор сказали, що матиму медаль, звісно, я реагувала б по-іншому. Я відчувала, що з моїм потенціалом, тренером, моєю командою ми можемо виграти золото, тому я засмутилася.

Чому сталася пауза на початку другого раунду? Не знаю, що саме відбулося. Ймовірно, щось сталося з інформаційним табло, адже не могли виставити час.

По-перше, тепер зважування у нас відбувається в два дні, тож я маю тримати вагу ці два змагальні дні. По-друге, це впливає на налаштування. Змінюючи правила, усі думали, що це полегшить навантаження. Але непросто тримати себе сфокусованою на боротьбу протягом такого тривалого періоду. Необхідно побороти втому і наступного дня все починати спочатку, знову заряджаючи себе.

Жителі мого міста Ірпінь підтримують мене та вболівають. Знаю, що протягом двох днів у всіх парках люди влаштовували фан-зони та спостерігали за моїми виступами. Вважаю, що це мої найкращі вболівальники, ще з минулої Олімпіади».

Олімпійські ігри 2024. Париж (Франція), 10 серпня

Вільна боротьба. Жінки. До 62 кг

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 11 серпня 2024, 10:45 16

Sport.ua аналізує події найнасиченішого, передостаннього дня 33-ї Олімпіади