Карпати – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Карпати повертають УПЛ на «Україну»

У неділю, 11 серпня, у Львові на стадіоні «Україна» відбудеться матч другого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють львівські «Карпати» і криворізький «Кривбас». Стартовий свисток рефері Олексія Деревинського з Києва пролунає о 15:30 за київським часом.

Карпати


Львівські «Карпати» подолали важкий шлях до повернення в УПЛ, але в підсумку впоралися зі своїм завданням. На чолі з легендарним Мироном Маркевичем клуб увірвався в «еліту» і... його шляхи з іменитим головним тренером розійшлися. Що конкретно стало тому причиною - можливо, колись ми дізнаємося напевно. Але зараз «леви» живуть уже в зовсім інших реаліях під керівництвом Владислава Лупашка.

Заміна тренера під кінець процесу підготовки команди до нового сезону вплинула на її результати вже на старті? Очевидно, що так. «Карпати» відкривали чемпіонат у Рівному й одна лише поява назви їхнього клубу в афіші робила цю зустріч особливою. Але з точки зору футболу ми побачили просто два проблемних колективи, які не змогли порадувати забитими м'ячами (0:0). Очікувано? Із боку «зелено-білих» - безумовно так!

Лупашку дали кілька тижнів на підготовку боєздатного колективу, від якого гарячі фанати в будь-якій ситуації вимагають вже якщо не результату, то супершоу на футбольному полі, підписали кілька новачків, розібравши «Дніпро-1» у процесі банкрутства та «Минай», який тонув, додали кілька легіонерів, які ще невідомо, як адаптуються, назвали це все «трансферною кампанією», а тепер чекають миттєвих успіхів? Ні, так це точно не працює.

Ще й у першому турі отримав червону картку Ян Костенко, тож гравців на фланзі у «Карпат» і без того було мало, а тепер і зовсім усе стало кепсько. Добре, що вихопили Олега Очеретька з «Шахтаря» на правах оренди - у «Дніпрі-1» він непогано закрив якраз ці проблемні місця в другій частині минулого сезону. Загалом, будівництво йде повним ходом.

Кривбас


У криворізького «Кривбаса» цей сезон уже вийшов особливим, адже колективу Юрія Вернидуба вдалося повернути рідне місто на карту футбольної Європи по-справжньому. Нехай і не так, як би того хотілося - «червоно-білі» програли першу дуель кваліфікації чеській «Вікторії» Пльзень на номінально домашньому полі в Кошице (1:2), хоча й першими відкрили рахунок. Але це все міжнародний досвід, яким поточний склад «Кривбаса» просто не володіє.

Інший момент полягає в тому, що футболісти Юрія Вернидуба і близько не перебувають в оптимальних кондиціях на старті сезону, про що свідчила аж надто важка перемога над одеським «Чорноморцем» у першому турі (1:0). Якщо говорити прямо, то «моряки» так і не зробили того, що кількома днями пізніше зробила з «Кривбасом» «Вікторія» - скористалася просіданням в ігровому ритмі після перерви. А це вже дуже сильно впадає в очі.

Чи можна побороти цю недугу за тиждень, зігравши посеред робочих буднів єврокубковий матч? Ні. А тут ще й міжнародні переїзди, до яких «Кривбас» також не звик, дадуть про себе знати. А чи можна обійтися в таких умовах без ротації? Також, очевидно, що ні. Благо, тут колектив Вернидуба якісно попрацював як під час минулого сезону, так і під час трансферного вікна. Ресурси є у всіх лініях, крім, напевно, центру оборони, від чого відставка Данила Бескоровайного виглядає ще більш дивною.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи оновленого «Карпат» і «Кривбаса» в старому форматі раніше перетиналися 44 рази в рамках Прем'єр-ліги, Першої ліги СРСР і Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «левів» - 23 успішних матчі проти 11 перемог «Кривбаса», а ще 10 матчів завершились унічию. Команди востаннє грали наприкінці травня 2013 року, коли голи Сергія Самодіна (дубль) і Віталія Лисицького проти м'ячів Сергія Зеньова (дубль) принесли «Кривбасу» домашню перемогу (3:2).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Олексій Деревинський із Києва, який на своєму рахунку має вже 47 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Віктор Матяш і Семен Шлончак, а резервним арбітром відпрацює Михайло Райда. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Віктором Копієвським, якому допомагатиме Володимир Коротин. У Деревинського немає досвіду проведення матчу за участю «Карпат», тоді як із «Кривбасом» він перетинався чотири рази - 2 перемоги та 2 нічиї.

Орієнтовні склади


«Карпати»: Кемкін - Мірошниченко, Бабогло, Адамюк, Полегенько - Альварес - Очеретько, Кузик, Чачуа, Підлепенець - Ігор.

«Кривбас»: Кліщук - Драмбаєв, Стецьков, Романчук, Бандейра - Бізімана - Соса, Хомченовський, Вакулко, Луньов - Кожушко.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі повинні зачепитися за очки.

Прогноз Sport.ua
Карпати Львів
11 серпня 2024 -
15:30
Кривбас
Обидві заб'ють

11 серпня, неділя

«Карпати» - «Кривбас»
Львів. «Україна». 15:30
Пряма ТБ-трансляція - телеканал УПЛ ТБ
КАРПАТИ - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 08:50 1

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

Коментарі