Хижняк зізнався, що йому сказав Усик після перемоги на Олімпіаді-2024

Олександр підтримував тезку протягом всього турніру

Золотий призер Олімпійських ігор 2024 у боксі Олександр Хижняк розповів про розмову з відомим українським надважковаговиком Олександром Усиком після перемоги на Олімпіаді та поділився емоціями від свого досягнення:

«Він мене привітав, майже протягом всіх змагань підтримував. І після змагань він мене привітав, дуже йому вдячний за підтримку, за те, що він поруч.

Авжеж, пишаюся тим, що я став одним із тих боксерів, яким вдалося здобути золоту олімпійську медаль. Коли я ще був дитиною, починав займатися боксом, вона для мене здавалося дуже далекою і недосяжною, а зараз ця мрія, те, що колись здавалось нереальним, воно стало реальним. Ми дуже багато працювали з моїм батьком, з усіма вами, з усією нашою командою. Командою я називаю людей, які поруч тут, і всі, хто нас підтримував протягом цього всього шляху.

Дійсно, це велике досягнення. Було дуже багато випробувань на цьому шляху. Були травми. Був великий обсяг роботи, який потрібно було виконати. Дуже радий, що саме в цей період підготовці до Олімпійських ігор у нас з дружиною народився синочок, тому що для мене це також дуже сильний і стимулюючий був момент.

Як мені казав Саша Усик, коли вітав вперше: «Давно в нас не було золотої медалі з боксу в Україні. І вона таки знову з'явилась. Тому наші українські боксери найсильніші в світі».

Нагадаємо, суперником Хижняка у фіналі був Нурбек Оралбай із Казахстану. Перший раунд Хижняк на записках суддів виграв (3:2), потім програв другу трихвилинку (2:3). Усе вирішив третій раунд, де всі судді віддали перемогу українцеві - 5:0.

Дмитро Вербинський Джерело: Спорт-Експрес Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 10:23 14

Карлос Насар із Болгарії виграв золото з двома світовими рекордами

Коментарі