«Соромно за себе». Середа зізнався, через що невдало виступив у фіналі ОІ

Українець зайняв восьме місце

На Олімпіаді-2024 завершився фінал зі стрибків у воду з 10-метрової вишки. Україну у змаганні представляв Олексій Середа. 18-річний український спортсмен з результатом 426.90 балів після шести стрибків посів 8-ме місце.

Середа поділився емоціями після виступу у фіналі.

Про емоції після виступу у фіналі: Навіть не знаю, що сказати. Поганий результат, міг набагато краще. У мене рекорд 530 балів, зараз на 100 балів менше набрав. Звичайно, трохи розчарований.

Мені соромно за себе. Єдине, що мені сподобалося - попередні змагання в одиночці. З неочікуваного - ось зараз 10 метрів, всі валяться, падають. Для Олімпійських ігор маленька сума балів. Але це спорт, ось китаєць Ян Хао двічі помилився, я взагалі такого ніколи в житті не бачив.

Про виступ на Олімпіаді з травмою: У мене також була травма, їхав з нею. Виступив з Болюхом у синхроні, але все одно готувався на індивідуальний виступ. Але у Марка Гриценка взагалі в один день почала сильно боліти рука, і тому мене поставили.

Чи заважала травма? Ні, ну звичайно, що я не готувався, як планував тренерський штаб. Рука поболює, але стрибати можу.

Про реакцію тренерів: Що сказали тренери? Це доволі передбачуваний результат. Якщо брати так, як тренери бачать, то я почав готуватися до Олімпійських ігор за місяць. Стрибки індивідуальні я вже виконував тут. Передбачуваний результат, гадаю, що тренери так само думають. Дива не трапилося.

Про плани на Олімпіаду-2028: Далі підготовка до Лос-Анджелеса? Так. Якщо подивитися, то мені лише 18 років, ще дві-три Олімпіади відстрибаю. Та й взагалі мені подобається цей вид спорту, подобається ним займатися. Хотів би ще на 2-3 Олімпіади з'їздити, Лос-Анджелес - навіть не обговорюється. Буду готуватися, працювати над помилками.

Про плани зміни тренувального процесу: Чи є сенс змінювати щось у підготовці? Мабуть, є сенс. Чогось не вистачає. Фізичної підготовки не вистачає, та й стрибки я виконую неідеально. Другий стрибок, який я завалив у півфіналі, ось і у фіналі завалив - так я ж його і на тренуваннях ідеально не роблю. Це закономірно. Думаю, що треба щось змінити у підготовці, може, щось додати чи чогось не робити. Це вже тренери вирішуватимуть, я ж просто виконую свої обов'язки: мені кажуть, а я роблю.

Про підтримку на Олімпіаді у Парижі: Атмосфера на арені? Взагалі, чесно кажучи, я думав, що сильно хвилюватимуся, але не хвилювався. Підтримка теж, але я й не зробив такі сильні стрибки, щоб мене підтримували. Якби гарно стрибав, то і, напевно, гарно аплодували. Але у Токіо було спокійніше, наче на тренуваннях стрибаєш. Тут психологічно важче, але нормально. Де легше? У Токіо, звісно, воно завжди, коли менше людей, то спокійніше. Бо коли хтось гарно стрибає перед тобою, то йому всі кричать, і тобі теж хочеться.

Дмитро Олійник Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 22:43 43

Україна провела сутичку з Мотокі Сакурою

Коментарі