Драма в лотереї. Ман Сіті виборов Суперкубок Англії в Ман Юнайтед

Основний час матчу завершився обміном забитими м'ячами

Англійський футбол є дуже консервативним за своєю природою, тому про те, щоб перенести розіграш Суперкубка країни кудись у іншу частину світу, а ще й посунути його на місце десь посеред сезону, тут узагалі ніхто не думає. Саме тому з розіграшу цього малопопулярного серед місцевих трофею й розпочалась офіційно нова кампанія.

Дві команди з Манчестера, «Сіті» та «Юнайтед», ще кілька місяців тому на «Вемблі» вирішували поміж собою долю Кубка Англії, і саме після цього двобою, який завершився перемогою «Червоних дияволів», було визначено, що чемпіон країни, команда Хосепа Гвардіоли, має розпочати новий футбольний рік саме з принципового дербі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але, як ми вже зазначили, ставлення до Суперкубка в Англії все ж таки доволі специфічне, що зрештою передається й головним тренерам його команд-учасниць. Іспанський фахівець вирішив експериментувати на повну, тож нещодавніх учасників чемпіонату Європи на кшталт Кевіна де Брюйне чи Бернарду Сілви на полі ми з перших хвилин так і не побачили. Натомість Ерік тен Гаг грав майже основою.

Від того й було дивно бачити, як юнаки «містян» не помічають захисту «Червоних дияволів» на перших хвилинах та проводять власні атаки з легкістю. Але так, щоб вважати цю гру яскравою за змістом, то ні, цього й близько не було. Команди грали в дуже поміркований футбол і не витрачали жодного зайвого зусилля.

Getty Images/Global Images Ukraine

При цьому без моментів ми також не залишились завдяки поодиноким спалахам від Макейті та Діалло на правому фланзі обох штрафних майданчиків, однак у першому таймі довелось залишитись без голів. І з великими запитаннями до команд щодо спроможності взагалі відкрити рахунок у грі.

«Юнайтед» цей момент узявся виправляти вже після перерви й був значно більш помітним попереду, аніж «Сіті». Як наслідок, ближчими до голу також були футболісти Еріка тен Гага. Команда ж Гвардіоли залишала позаду непристойно багато простору й зрештою догралась до того, що цим скористався Гарначо в дуже делікатний відтинок ігрового часу.

Getty Images/Global Images Ukraine

До фінального свистка тоді залишалось хвилин десять, можливо, трохи більше, а «Юнайтед» почав вести у рахунку за умов очевидних проблем в атаці у «Сіті». Однак вийшов свіжий Бернарду й своєю нахабною грою попереду зрівняв рахунок ударом головою з подачі молодого Бобба навіть до моменту завершення основного часу. За регламентом турніру, почалася серія пенальті.

У лотереї сюжет був також цікавим. Той-таки Бернарду схибив на першому ж ударі, але на четвертому пострілі гостей не переграв Едерсона Санчо, тож бити довелось надалі фактично до першої помилки. Джонні Еванс її здійснив аж під час сьомого удару, тож «Манчестер Сіті» таки здобув перший трофей у сезоні, а «Манчестер Юнайтед» знову отримав ляпаса.

Суперкубок Англії. Фінал.

«Манчестер Сіті» - «Манчестер Юнайтед» - 1:1 (7:6 - пен.)

Голи: Сілва, 89 - Гарначо, 82

Попередження: Нунеш, 67, Сілва, 85

«Манчестер Сіті»: Едерсон - Гвардіол (Аке, 90+1), Діаш, Аканджі, Льюїс - Макейті (Сілва, 80), Ковачич, О'Райлі (Нунеш, 63) - Доку (Савіо, 63), Голанд, Бобб (де Брюйне, 90+1).

«Манчестер Юнайтед»: Онана - Еванс, Мартінес, Магвайр (Кольєр, 58), Далот - Каземіро, Мейну (Гарначо, 59) - Рашфорд (Санчо, 84), Маунт (Мактоміней, 58), Діалло (Пеллістрі, 59) - Фернандеш.

Арбітр: Джарред Джиллетт (Австралія).

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 8 (1) - 8 (2)
Кутові: 6 - 2
Офсайди: 2 - 3.

МАНЧЕСТЕР СІТІ - МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 08:50 1

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

Коментарі