Нардеп Беленюк розповів, чим займеться після завершення спортивної кар'єри

Жан сконцентрується на парламентській роботі та родині

Бронзовий призер Олімпійський ігор 2024 у Парижі Жан Беленюк розповів, чим займеться після завершення спортивної кар'єри:

«В мене парламентська робота є, особисте життя, на яке не вистачало часу. Тепер у мене трішки звільниться часу. Я не жив за рахунок того, що займаюся боротьбою, я отримував зарплатню у Верховній Раді. У Міністерстві спорту в мене немає жодних виплат, я займався спортом, як хобі. Я дійсно був, як спортсмен-любитель. Олімпіада від її витоків - це змагання любителів, людей, які не отримують гроші за те, що займаються спортом.

Звісно, все в сучасному світі переформувалося, люди професійно готуються і отримують зарплатню. Через те, що я у 2019 році став депутатом, я перестав отримувати гроші зі сфери спорту. Тому я справжній олімпієць, згідно з філософією олімпійського руху.

Тому буду займатися тим, чим і займався. Просто зараз у мене були зобов'язання щодо тренувань, вони були в пріоритеті, а зараз я буду тренуватися, відштовхуючись від часу та бажання. Але спорт залишиться у моєму житті».

Нагадаємо, у бронзовому фіналі Олімпіади з греко-римської боротьби у категорії до 87 кг Жан Беленюк здолав Аркадіуша Кулініча з Польщі, після чого завершив кар'єру.

Дмитро Вербинський Джерело: Спорт-Експрес Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 серпня 2024, 08:00 1

Іспанський клуб програв англійському «Ньюкаслу» з рахунком 4:0

Коментарі