КОЛЯДЕНКО: «Оступилася у першому поєдинку. Довелося затейпувати плече»

Українська спортсменка пробилася до фіналу Олімпіади-2024 у вільній боротьбі

Українська спортсменка Ірина Коляденко пробилася до фіналу Олімпіади-2024 у вільній боротьбі у ваговій категорії до 62 кг, після чого поділилась емоціями від цієї події:

«Перемога над киргизстанкою Айсулуу Тинибековою? Я бачу так, що потроху підходила до її рівня. На минулій Олімпіаді я програла їй без шансів. Ми боролися 4-5 разів, і я їй постійно програвала, хоча сутички були бал в бал, рівна боротьба. Але за останньою дією вона вигравала. А тут підійшов мій пік, напевно, що я була все ж готовою її перемагати. Я думала перед сутичкою, що легенди мають давати дорогу молодим.

З ким було найважче? Мабуть, перша сутичка проти Орхон Пуревдорж. Всі суперниці сильні були, медалістки чемпіонатів світу. Я, до речі, теж медалістка світу. Але перша сутичка була найважчою, треба було розхитатися. Психологічно було важко налаштуватися. Все ж змагання даються важче психологічно. Фізично я підійшла у формі, а ось психологічно - все ж даються взнаки наші обставини в Україні. Тим паче, що я з Ірпеня - дуже важко.

Затейповане плече? Трішки оступилася на першому поєдинку, на другий вийшла і повністю добила, і вже на третій довелося трішки фіксувати, щоб впевненіше себе почувати.

Атмосфера Олімпіади-2024? Це не порівняти, тут подобається. По-перше, атмосфера в залі, в Токіо не було глядачів, було просто порожньо, а тут ця енергія глядачів, підтримка від України. Дуже заряджає та надає сил, коли ти встаєш і кричать: Україна чи ще щось. Це окриляє, відкриває очі, що тобі треба далі працювати».

Фінал жіночої вільної боротьби в категорії 62 кг відбудеться ввечері 10 серпня. В поєдинку за золото суперницею українки буде Сакура Мотокі з Японії.

Микола Степанюк Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 14:05 1

Марія фінішувала останньою в фіналі С