Ірина КОЛЯДЕНКО: «Класний день. Я до цього йшла дуже довго»

Українська спортсменка вийшла у фінал ОІ-2024 у вільній жіночій боротьбі

Бронзовий призер Олімпіади-2020 Ірина Коляденко гарантувала Україні ще одну нагороду на ОІ-2024. У півфіналі вагової категорії до 62 кг вона перемогла Айсулуу Тинибекову з Киргистану (9:2).

Саме цій суперниці українська борчиня програла сутичку за вихід до фіналу Олімпійських ігор у Токіо, тож тепер взяла реванш.

Ірина Коляденко розповіла: «Цей день запамʼятається на все моє життя! Я не знаю як коментувати, поки у мене одні емоції. Класний день, я до цього йшла дуже довго.

Півфінал? Очікувала, що суперниця буде проводити такі атаки. Вона знає мою боротьбу, а я - її. Але тут вистоїть та переможе той, хто сильніший психологічно. Адже Олімпійські ігри - це змагання, де потрібно вистояти психологічно, у всіх видах спорту.

Найважчою стала перша сутичка, з монголкою. Важко було більше психологічно. Складно було налаштуватися на цей ритм, змагальний. Багато людей, шуму, тож потрібно було від цього абстрагуватися та переключитися на боротьбу.

Фінал проти японки, у якої ще не вигравала? Тинибековій я теж програвала всі рази. Тому зробимо висновки, і завтра тренер скаже, що робити. І я зроблю. Зараз піду відпочивати. Хоча ні. Спочатку зважуся, гляну, яка вага, бо завтра буде зважування. Якщо все добре, то піду відпочивати та готуватися до завтрашнього дня».

Фінальна сутичка між Іриною Коляденко та японкою Мотокі Сакурою розпочнеться 10 серпня не раніше 21:00 за київським часом.

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 серпня 2024, 13:26 5

Каталонський клуб не збирається продавати українця