Анонс Олімпіади на 10 серпня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?

Sport.ua представляє анонс 15-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET

Sport.ua у спецпроекті «Україна на Олімпіаді в Парижі» спільно з FAVBET анонсує події передостаннього, 15-го дня змагань у Франції.

На літніх ОІ-2024 у Парижі Україну представляють 140 спортсменів у 23 видах спорту.

У збірної України в активі 11 медалей (3-4-4). За 9 серпня до скарбнички синьо-жовтої команди додали срібну медаль Людмила Лузан та Анастасія Рибачок, представники веслування на байдарках та каное. Крім того, Ірина Коляденко вийшла у фінал та гарантувала собі як мінімум срібло у жіночій вільній боротьбі.

10 серпня у 15-й день Олімпійських ігор 2024 у Парижі буде розіграно 39 комплектів медалей, рекордну кількість за всю ОІ.

Головні ставки FAVBET на Олімпіаді у Парижі-2024


Getty Images/Global Images Ukraine. Украинські гімнастки

10 серпня будуть визначені переможці та призери та роздані медалі в художній гімнастиці.

У груповому багатоборстві успішно виступає українська команда у складі: Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета, Кіра Ширикіна, Марія Височанська. Українки відібралися до топ-8 фіналісток із 3-м результатом. Топ-3 кваліфікації: Болгарія, Італія, Україна.

Цікавим буде вечірній фінал у стрибках у висоту серед чоловіків, куди зумів відібратися український легкоатлет Олег Дорощук. А от Андрій Проценко та Владислав Лавський завершили виступ у кваліфікації.

У вільній боротьбі серед чоловіків Олександр Хоцяновський (до 125 кг) візьме участь у втішній сутичці, його суперник - Роберт Баран із Польщі. В разі успіху в українця буде шанс поборотися за бронзу в поєдинку проти Гіоргі Мешвілдішвілі з Грузії. В категорії до 97 кг зі стадії 1/8 фіналу розпочинає боротьбу Муразі Мчедлідзе.

Головна подія вечора - фінал у жіночій вільній боротьбі. У жінок у категорії до 62 кг українка Ірина Коляденко гарантувала собі срібло та вийде на фінальний поєдинок за золото. Її суперниця у вирішальній сутичці - Сакура Мотокі з Японії.


Getty Images/Global Images Ukraine. Ірина Коляденко

Продовжуються змагання у веслуванні на байдарках та каное. У каное-одиночках на дистанції 200 метрів у півфіналі братимуть участь Людмила Лузан та Анастасія Рибачок. Днем раніше у каное-двійці українські спортсменки фінішним спуртом взяли срібло ОІ-2024. На байдарках-одиночках (500 м) спробує вийти у фінал українка Марія Повх.

10 серпня відбудуться змагання у брейкінгу серед чоловіків. Українець Олег Кузнецов стартує у груповому раунді, фінал пройде цього ж дня увечері.

У сучасному п'ятиборстві пройдуть півфінали у фехтуванні серед жінок. Україну представляє Валерія Пермикіна.

В артистичному плаванні завершуються змагання серед дуетів. Довільну програму виконають українки - сестри Марина та Владислава Алексїїви. Після технічної програми вони йдуть на 5 позиції.

У стрибках у воду - у фінальних змаганнях з 10-метрової вишки у чоловіків виступатиме Олексій Середа. Українець відібрався до півфіналу із 5-м результатом у кваліфікації. Фінал пройде ввечері того ж дня.


Getty Images/Global Images Ukraine. Олексій Середа

Париж-2024: повний календар на 10 серпня

У 15-й день ОІ 10 серпня буде розіграно 39 комплектів медалей:

Українці у 15-й день Олімпійських ігор 2024, 10 серпня:


Getty Images/Global Images Ukraine

Яка країна виграє медальний залік Олімпіади-2024

Телетрансляції Олімпіади проводять Суспільне Спорт та регіональні телеканали Суспільне.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 07:23 1

Лузан та Рибачок взяли срібло на каное, Коляденко вийшла до фіналу в боротьбі

Коментарі