Несподівана інтрига. Динамо у Рівному здобуло перемогу над Вересом

Кияни здобули першу перемогу у новому чемпіонаті

У Рівному відбувся поєдинок 2-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися «Верес» та «Динамо». Тренерський штаб київського клубу, який знаходиться між лігочемпіонівськими матчами із шотландським «Рейнджерс», провів ротацію, давши відпочити кільком ключовим виконавцям.

На початку поєдинку кияни спробували заволодіти територіальною перевагою, але господарі поля за рахунок високого пресингу чинили тиск на оборону суперників. Втім, «біло-сині» без особливих зусиль справлялися з цим викликом, неспішно підбираючись до штрафного майданчика «Вереса». А перший небезпечний момент біля воріт «червоно-чорних» відбувся, коли Попов із хорошої позиції замкнув навіс зі штрафного, але головою пробив невдало.

Тиск на захисні побудови рівнян посилювався, і чудову можливість відкрити рахунок втратив Супряга, якого «на побачення» з голкіпером вивів Буяльський. Форвард пробив нехитро, і Кожухар продемонстрував реакцію. Щоправда, «Динамо» одразу організувало ще один момент, який завершився неприємностями для рівненської команди. Кабаєв відпасував м'яч до лінії штрафного майданчика на Шапаренка, який технічно пробив під поперечину.

Незабаром Шапаренко мав оформляти дубль, але після скидки Волошина він від воротарської лінії пробив невдало. Ближче до закінчення тайму міг забивати і сам Волошин. У цьому епізоді вже Шапаренко асистував партнеру: Волошин технічно пробив повз Кожухаря, але голкіпера підстрахував Гончаренко. А перед перервою Шапаренко таки став автором гольової передачі: його скидка на Буяльського завершилася влучним ударом останнього.

У перерві тренерський штаб «Вереса» зробив одразу три заміни, і рівняни активно розпочали другу половину зустрічі. Щоправда, до небезпечних моментів біля воріт «Динамо» справа не доходила. Та й кияни не забували відповідати своїми атаками. Одна з них завершилася ударом Брагару повз дальній кут.

«Біло-сині» контролювали хід гри, але в середині другого тайму рівняни несподівано відіграли один гол. У невинній ситуації Нещерет вибив м'яч у Шарая, який не надто наполегливо йшов у пресинг, і футбольний снаряд залетів у порожні ворота.

Пропустивши гол, кияни почали інтенсивно йти в атаку та цілком могли збільшити свою перевагу. Брагару та Андрієвський били з-за меж штрафного майданчика: у першому епізоді знову реакцію продемонстрував Кожухар, а в другому м'яч пролетів над поперечиною. Виручив свою команду Кожухар і після удару Буяльського, а Дубінчак потужним ударом влучив у стійку. Ще один момент не реалізував Брагару, який з кута штрафного майданчика пробив у голкіпера.

Рахунок не змінився, і наприкінці поєдинку рівняни спробували вирвати нічию. Відмінна можливість для цього була у компенсований час у Яго Сікейри. Бразилець з-за меж штрафного майданчика пробив у правий верхній кут, і Нещерет у стрибку дотягнувся до м'яча.

У наступному турі кияни у Львові зустрінуться із «Карпатами», а «Верес» прийматиме «Кривбас».

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Верес» - «Динамо» - 1:2

Голи: Шарай (62) - Шапаренко (16), Буяльський (44)

Попередження: Протасевич (30), Мрвальєвич (32), Степанюк (59), Вовченко (60), Гончаренко (73) - Кабаєв (10), Попов (34), Брагару (86)

«Верес»: Кожухар, Протасевич (Гакман, 46), Мельник (Луан, 80), Вовченко, Яго, Кльоц (Кучеров, 46), Гончаренко, Дахновський (Світюха, 74), Шарай, Степанюк, Мрвальєвич (Гайдучик, 46)

«Динамо»: Нещерет, Тимчик, Попов (Біловар, 68), Михавко, Дубінчак, Волошин, Шапаренко (Піхальонок, 46), Андрієвський, Кабаєв (Брагару, 46), Буяльський (Лонвейк, 90), Супряга (Пономаренко, 83)

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Стадіон «Авангард» (Рівне)

Наші оцінки:

Заміни «Вереса»: Гакман - 5,5; Гайдучик - 5,0; Кучеров - 5,5; Світюха - 5,5; Луан - б/о.

Заміни «Динамо»: Піхальонок - 6,0; Брагару - 6,0; Біловар - 6,0; Пономаренко - б/о, Лонвейк - б/о.

ВЕРЕС - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 18:45 13

Онофрійчук посіла передостаннє місце

Коментарі