Сергій КОВАЛЕЦЬ: «У першому матчі з Рейнджерс потрібна була перемога»

Відомий тренер – про протистояння «Динамо» Київ із «Рейнджерс»

Відомий український тренер Сергій Ковалець поділився своєю думкою з приводу першого матчу «Динамо» Київ проти «Рейнджерс» (нічия 1:1) у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів:

- Мені сподобалася команда у двох матчах із «Партизаном», а також із «Рейнджерс». Так, потрібно трохи додати в командних діях у захисті, адже пропущений м'яч на останній хвилині викликає питання. Але нічия, вважаю, непоганий результат, адже і Жора Бущан по-справжньому виручив кілька разів. Перший тайм із «Рейнджерс» сподобався. Суперник - цікава, потужна команда, яка, ще відносно недавно, у 2022 році, брала участь у фіналі Ліги Європи. Тоді шотландці лише в серії післяматчевих пенальті поступилися «Айнтрахту». Єврокубкові протистояння передбачають стратегію двох матчів - домашнього та виїзного. Звісно, у Польщі нам потрібна була перемога і вона була близько. Тепер потрібно зробити висновки з першого матчу і добре підготуватися до гри-відповіді в Глазго.

- Як оціните фізичну готовність «Динамо» у стартових матах сезону?
- На мій погляд, команда готова. Зрозуміло, що це тільки початок сезону і є певні нюанси, потрібно втягнутися в процес. Але хочу зазначити, що «Динамо» не стало переносити поєдинок із «Вересом». Тільки у вівторок кияни провели виснажливий матч із «Рейнджерс», потім була непроста логістика, довелося витрачати час на дорогу, і за два дні на третій - гра в Рівному.

Тренерський штаб відчуває готовність команди і те, що ресурси дозволяють грати в такому ритмі. Влітку «Динамо» поповнилося новими гравцями середини поля - Рубчинським, Брагару, Піхальонком - думаю, що буде ротація. Сподіваюся, що фізичний стан дасть змогу киянам добре стартувати в УПЛ і солідно зіграти в матчі-відповіді з «Рейнджерс».

- Як ви оціните літню селекцію киян і чи є у Шовковського необхідна глибина складу, з урахуванням виступу в декількох турнірах?
- «Динамо» змогло підписати швидкісних гравців Брагару, Рубчинського, а також дуже розумного півзахисника Піхальонка. Прийшов центральний захисник Себальос...

До слова, сер Алекс Фергюсон розповідав, що свої команди будував саме відштовхуючись від наявності центральних захисників. Для нього важливо було мати двох-трьох центрбеків хорошого рівня, навколо яких і будував команду.

На жаль, травмувався Дячук... Попов намагається грати самовіддано, але потрібен досвідчений захисник, який міг би керувати захистом. У «Динамо» ще є час, трансферне вікно відкрите. Також мені здається, киянам потрібен ще один нападник хорошого рівня. Адже після перемоги над «Партизаном» «Динамо» вже гарантувало собі участь у груповому раунді єврокубків, дай Боже, щоб це була Ліга чемпіонів.

- До першого матчу з «Рейнджерс» шанси команд оцінювали 50 на 50. Після першої гри, нічийного результату, а головне - пропущеного м'яча у відповідь на останній хвилині компенсованого часу, як ви тепер оціните перспективи киян?
- Найважче відновлюються енергетика і психологія, але з позитивом дивлюся на матч-відповідь. День-два попереживали - і рухаємося до матчу-відповіді. Шанси, можливо я здивую, але оцінюю їх 51 на 49 на користь «Динамо». Кияни виглядають досить агресивно, потужно, цікаво. Є підсилення, є емоції.

Тренерський штаб має попрацювати над перехідними фазами, стандартними положеннями, підбираннями.

Олег Дідух Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 17:12 22

Дар'я опублікувала яскраву добірку фотографій