КУЧІНОВ: «Говорив Конотоп: Давай знімемося. Вона сказала: Ще третій підхід»

Тренер Каміли прокоментував виступи українки на Олімпійських іграх у Парижі

Тренер Каміли Конотоп Юрій Кучінов прокоментував виступи українки на Олімпійських іграх 2024 з важкої атлетики:

«Ніхто не очікував, що таке може статись, тому що вона себе бачила олімпійською чемпіонкою, на тренуваннях рвала 110 кілограмів і штовхала 135 кілограмів.

Ми просто почали з олімпійського рекорду, який був 103 кілограми, а ми зі 104 почали. Не дуже вона вирвала - зазвичай на тренуваннях вона 105 рвала шикарно. Тут так вирвала. На розминці почала розминатись, і раптом у неї прострілило стегно.

Але я як людина досвідчена, яка пройшла 8 Олімпіад, знаю - вона мені сказала, як гілка хруснула. Такий біль - зробили наче знеболювальне, я хотів зняти її зі змагань, але вона вимагала, що давайте якось думати - давайте я вийду на перший підхід, на другий, і потім думайте. Але усі ви бачили, що на першому підході вона впоралась, а на другому вона продовжувала… Я казав: «Давай знімемось зі змагань», а вона: «Ні, давайте ще третій підхід». На третьому підході вже було 132 кілограми, які вона неодноразово підіймала, тому тут нічого надзвичайного немає.

Тому що на Олімпійських іграх буває всяке. У мене було в Афінах, коли Разорьонов впав, прострілила спина - я його підняв, кажу: «Підіймайся, будемо підіймати далі». Пройшов час - можливо, все-таки чоловіча психологія трішки… У жінок є фактор запобігання, тому що коли вони дитину народжують - в жінок трішки по-іншому. Тому вона стала якось сама казати: «Дайте мені вийти» і тут показувати, як в неї все болить. Я кажу: «Припини. Не виходь». Вона: «Ні, я піду». Трапилось так, як трапилось.

110 вона рвала неодноразово, я планував, що буде перше місце приблизно 108-109. Будемо повторювати 105-106, 107-108. Вона більше за всіх почала, тому було видно, що 103 рвуть, треба було 104 рвати. В поштовху хотіли 130 кілограмів», - сказав Кучінов.

Конотоп посіла підсумкове 7-ме місце у змаганнях серед жінок до 59 кг.

Данііл Агарков Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 08 серпня 2024, 07:01 0

У фіналі Олімпійських ігор у Парижі Олександр здолав Нурбека Оралбая

Коментарі