Колишній чемпіон світу з боксу приїхав в Париж підтримати Хижняка

Андрій Котельник сподівається на ще одну золоту медаль України в Парижі

7 серпня в Парижі відбудеться фінальний бій у вазі 80 кг на Олімпійських іграх 2024 між українським боксером Олександром Хижняком та Нурбеком Оралбаєм з Казахстану.

Срібний призер Олімпіади-2000, колишній чемпіон світу серед професіоналів у напівсередній вазі за версією WBA Андрій Котельник ексклюзивно для Sport.ua поділився очікуваннями від цього протистояння в столиці Франції:

- Я спеціально приїхав до Парижа, аби підтримати Олександра Хижняка й мого тренера Дмитра Сосновського, який очолює чоловічу збірну України.

Буде дуже складний бій для обох боксерів. Так, минулого року на міжнародному турнірі в угорському Дебрецені Сашко взяв гору над Оралбаєм, але я не думаю, що це дасть йому якусь психологічну перевагу. Пройшло вже чимало часу, ба більше, після цього Нурбек встиг стати чемпіоном світу, тепер ось пробився до фіналу Олімпіади.

Тому наразі оцінюю шанси суперників - 50 на 50. Як на мене, Хижняк діятиме у звичній манері, невпинно атакуючи візаві. Думаю, що в ближньому бою та на середній дистанції перевага буде на боці українця. Дуже багато залежатиме від того, наскільки ефективно боксуватиме казах на дальній дистанції.

Дуже кортить, аби Хижняк, який став срібним призером попередньої Олімпіади, в Парижі підкорив верхню сходинку п'єдесталу пошани. Для цього йому треба бути не тільки максимально налаштованим, а й сконцентрованим.

Раніше ми повідомляли, що у букмекерів та спеціалістів саме українець вважається фаворитом цього бою.

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 07 серпня 2024, 06:23 13

Sport.ua представляє анонс 12-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET