Відома сума призових Хижняк за золото ОІ-24. Він отримає два великих чеки 

Український боксер виграв першу золоту медаль Олімпіади

На Олімпійських іграх 2024 в Парижі завершилися змагання у боксі у ваговій категорії до 80 кг. Український боксер Олександр Хижняк став переможцем Олімпіади-2024!

Всі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Суперником Хижняка у фіналі був Нурбек Оралбай із Казахстану. Перший раунд Хижняк на записках суддів виграв (3:2), потім програв другу трихвилинку (2:3). Усе вирішив третій раунд, де всі судді віддали перемогу українцеві - 5:0.

Раніше на Іграх-2024 Олександр Хижняк переміг Пилипа Акілова з Угорщини, взяв гору над Вандерлеєм Перейрою з Бразилії (5:0), а у півфіналі у напруженому поєдинку здолав Арлена Лопеса.

Відповідно до постанови уряду «Про встановлення нагород спортсменам України - чемпіонам, призерам Олімпійських ігор та їхнім тренерам» Олександр за золоту медаль отримає призові у розмірі 125 тисяч доларів.

Окрім цього, на Хижняка чекає солідна нагорода від Олександра Усика - чемпіона світу за версією WBC, WBA, WBO та IBO. Усик перед початком Олімпіади пообіцяв виплатити золотому призеру з боксу ОІ-2024, який представляє Україну, 80 тисяч доларів.

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 07 серпня 2024, 14:16 1

Боксер вважає, що Олександру більше підходить аматорський рівень

Коментарі