Кривбас – Вікторія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги Європи

Здобути вікторію для України

У першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи у словацькому Кошице «Кривбас» зіграє проти чеської «Вікторії» (Пльзень). Початок матчу - 21.00 за київським часом.

«Кривбас»

Перше потрапляння до єврокубків реанімованого «Кривбаса». І одразу ж - на суперника, якого криворіжці хотіли найменше. Два віце-президенти бронзового призера УПЛ - Гагарін та Мазур - назвали жереб «найважчим, який міг бути на цій стадії єврокубків».

Вторить функціонерам клубу й футболіст «Кривбаса» Вакулко.

А головний тренер криворіжців Вернидуб зазначив, що з «Вікторією» його команда грала на зимових зборах в Іспанії. І програла - 0:3. Однак, за словами Юрія Миколайовича, це аж ніяк не означає, що «Кривбас» не боротиметься за потрапляння до групи Ліги Європи, адже саме таке завдання поставлено перед його колективом.

«Кривбас» активно займався у літнє міжсезоння. Команда провела сім спарингів із непоганими суперниками. Поступилася лише один раз - турецькому «Різеспору».

Головний трансфер «Кривбаса» у літнє міжсезоння - вихідний. Команду залишив основний центральний захисник Бескоровайний, який вирушив у «Полісся». Йому на заміну було придбано Романчука.


ФК Кривбас

Ще заслуговують на увагу запрошення в команду Драмбаєва і Снурніцина.

Минулими вихідними «Кривбас» стартував у новому сезоні УПЛ. У рідних стінах чинний бронзовий призер приймав «Чорноморець». Незважаючи на відчутні проблеми одеської команди - ігрові й фінансові - господарі зуміли перемогти лише з мінімальним рахунком. Ну, може, таким чином вони економили сили на єврокубковий старт.

Напередодні поєдинку проти чеської команди у таборі «Кривбаса» одна втрата: травмовано захисника Якимця.

«Вікторія»

У середині «десятих» «Вікторія» була лідером чеського футболу, пробивалася до групового турніру Ліги чемпіонів. Проте останнім часом команда з Пльзеня перебуває у тіні «вічних» грандів тамтешнього футболу - «Спарти» та «Славії».

Минулого сезону чеської елітної ліги «Вікторія» фінішувала на третьому рядку. Втім, як і позаминулого. Слідом за двома грандами із Праги.

Єдине, на що по-справжньому претендував колектив із Пльзеню - це Кубок Чехії. Але й там на майбутнього суперника «Кривбаса» чатувало фіаско. У фіналі національного Кубка «Вікторія» програла «Спарті» (1:2).

Літнє міжсезоння «Вікторія» теж провела активно. Команда зіграла шість спарингів, у яких поступилася лише одного разу - данському «Копенгагену».

У чемпіонаті Чехії на даний момент зіграно три тури. «Вікторія» розпочала новий сезон вдало - із двох перемог.

Однак напередодні матчу проти української команди «Вікторія» зійшла з переможних рейок: команда зіграла у суху нічию з «Яблонцем».

Щодо кадрових пробоїн, то у «Вікторії» їх три. Проти «Кривбаса» не зможуть зіграти Сікора, Вігеле та Кабонго.

Історія протистоянь

Досі «Кривбас» та «Вікторія» зустрічалися лише під час міжсезонних зборів. Гра у Кошице стане першим офіційним поєдинком між суперниками.

Прогноз

Минулого євросезону «Вікторія» дійшла до чвертьфіналу Ліги конференцій. Тож не дарма цю команду так побоюються у «Кривбасі». За словами Юрія Вернидуба, футболісти з Пльзеня - атлетичні, фактурні, непоступливі, добре грають головою. Загалом проти такої команди дійсно буде дуже складно грати.

Але ж ми знаємо, що практично всі колективи, якими керував (і керує) Вернидуб, вирізняються насамперед характером і непоступливістю. Тож можна не сумніватися, що гра в Кошице буде взаємно завзятою та гострою. Рекомендуємо ставити на мінімальну перемогу української команди.

Орієнтовні склади:

«Кривбас»: Кліщук, Бандейра, Романчук, Стецьков, Дібанго, Луньов, Вакулко, Твердохліб, Кузик, Хомченовський, Аду

«Вікторія»: Едлічка, Двех, Гранац, Ємелько, Копіц, Калвах, Черв, Каду, Шульц, Видра, Вашулін.

8 серпня, четвер

Кривбас - Віктория Пльзень
Кошице. Стадіон «Kosice Futbalova Arena». 21:00
ТБ-трансляція на УПЛ-ТБ
Арбітр: Себастьян Гісхаммер (Австрія)
КРИВБАС - ВІКТОРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:0
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 07 серпня 2024, 07:51 4

Олімпійський турнір із баскетболу відбудеться з 27 липня по 11 серпня

Олімпійські ігри | 07 серпня 2024, 19:32 17