Андрій ПРОЦЕНКО: «Маму я не бачив рік, батька – від початку війни»

Представник чоловічої збірної України зі стрибків у висоту прокоментував свої виступи на ОІ

Представник чоловічої збірної України зі стрибків у висоту Андрій Проценко прокоментував свої виступи на Олімпіаді-2024:

«Що не вдалося? Не вдалося взяти початкову висоту. Це дуже засмучує. Готовність була, не вдалося розстрибатися. Не пощастило з сектором, з моєї ноги стрибало лише двоє, і судді на це не звертали увагу. В основному всі стрибали з іншої ноги, а я махав і звертав на це увагу. Але це не виправдання, стрибати міг. Дуже хотілося потрапити до фіналу, щоб закінчити цей сезон на гарній ноті.

Щодо різниці з минулою Олімпіадою, то я був молодший, мені не треба було так довго розстрибуватися. Все інакше було, але організм, підготовка, змагання - все змінюється з часом. Треба інакше. Раніше мені одного стрибка було достатньо, і ситуація, яка була у кваліфікації, мені б не заважала. А у кваліфікації мені було потрібно більше розстрибуватися, а я не зміг, хоча часу було достатньо. Потім розстрибувався вже на початковій висоті, здавалося все вдається, гарна перша спроба, на другій підтиснувся. Третю спробу відпустив, але планка впала.

Після Токіо у мене була гарна готовність, на Олімпіаді я трішки не реалізувався. А потім почалася війна і все, я думав, на цьому спортивна кар'єра закінчена. Як я вже казав багато разів, почав тренуватися просто для себе, щоб тримати у формі. А потім вдалий виступ на чемпіонаті світу, нас багато хто підтримував. Зараз ця підтримка згасає, ми постійно у роз'їздах, і це не додає нам плюсів. Маму я не бачив рік, батька - з початком війни. Дуже сумую, може зараз скористаюся можливість і поїду провідати.

Це кінець сезону. У мене проблеми з коліном, буду їхати перевірятися та консультуватися, що далі».

Кваліфікацію на Олімпіаді Проценко завершив без результату. І цим продовжив негативну серію виступів у сезоні-2024: у літній частині сезону 36-річний легкоатлет не брав планку вище за 2.17 метра.

Олексій Тіньков Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 07 серпня 2024, 06:23 13

Sport.ua представляє анонс 12-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET

Коментарі