ВІДЕО. Екоактивісти атакували будинок Мессі. Що сталося?

Кліматичні активісти пробралися на віллу цього ранку, обливши її фасад червоною та чорною фарбою

Розкішна вілла аргентинського футболіста Ліонеля Мессі на Ібіці постраждала від рук екоактивістів організації «Futuro Vegetal» (Рослинне майбутнє).

Кліматичні активісти пробралися на віллу цього ранку, обливши її фасад червоною та чорною фарбою. Вони сфотографувалися з плакатом, на якому було написано: «Допоможіть планеті - їжте багатих, скасуйте поліцію».

Цей особняк Мессі придбав за 11 мільйонів євро у 2021 році, за часів своєї гри за «Барселону». Зараз будинок пустує, що й привернуло увагу радикального крила екоактивістів. Вандали з «Рослинного майбутнього» звинуватили Мессі у кліматичній кризі, незаконно проникнувши на територію особняка.

«Найбагатші 1% населення світу виробили у 2019 році стільки ж викидів вуглекислого газу, скільки і найбідніші дві третини людства, незважаючи на те, що саме найбільш уразливі спільноти страждають від найгірших наслідків кризи», - виправдала свої дії Futuro Vegetal.

Активісти також стверджують, що будівля була побудована незаконно: «Це всього лише ще один приклад того, що закон не працює однаково для всіх. Державні установи знаходяться на службі у невеликого правлячого класу і не відображають волю народу», - заявив представник організації.

Варто зазначити, що це не перший випадок вандалізму від цієї групи. У 2022 році екоактивісти зізналися у псуванні виставки мумій в Єгипетському музеї.

ВИДЕО. Экоактивисты атаковали дом Месси. Что произошло?

Олексій Тіньков Джерело: X (Twitter)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 06 серпня 2024, 18:58 7

Відомий спортсмен готовий завершити зі спортом одразу після ОІ-2024

Коментарі