САЛАДУХА: «Магучіх після світового рекорду 2.10 могла стрибнути усі 2.15»

В.о. президентки Федерації легкої атлетики прокоментувала золото Ярослави на ОІ

Виконувач обов'язків президентки Федерації легкої атлетики України Ольга Саладуха прокоментувала золоту медаль Ярослави Магучіх на Олімпійських іграх 2024 у Парижі зі стрибків у висоту:

«Всі чекали на це. Після світового рекорду 2.10 ми бачили, що Ярослава могла стрибнути на той час, мені здається, всі 2.15.

Всі розуміли, що вона фаворит. У неї цього року спочатку була травма. Був під питанням виступ у Римі. Але провели лікування, все зробили, Ярослава вийшла - виграла чемпіонат Європи. Все в цілому склалося відмінно, йшло нормально.

Було головне після рекорду світу психологічно - бувають сплески, а потім буває спад. Головне, щоб вони з тренером підійшли нормально. Спілкувалися з Тетяною, вона сказала, що перебувають у нормальних умовах, сподівалися, що все буде добре. Вчора ви побачили, що все з першої спроби.

Для Геращенко теж було головним взяти з першої спроби, бо не було явних лідерів, окрім Ярослави та Оліслагерс. Розуміли, що на другу нагороду можна було розраховувати.

Я і плакала. Коли побачила Іру - я вже все. Бо вона на тій Олімпіаді була четвертою. Вона також заслуговувала на цю нагороду. Потім Міша Кохан наш порадував», - сказала Саладуха.

4 серпня Ярослава здобула золото ОІ-2024, взявши висоту 2.00. Бронзу забрала ще одна представниця України Ірина Геращенко. Того ж вечора Михайло Кохан виграв бронзову медаль у метанні молота.

Місяць тому Магучіх на етапі Діамантової ліги встановила світовий рекорд (2.10 м), побивши найкраще досягнення Стефки Костадінової з Болгарії, яке трималося 37 років.

Данііл Агарков Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 серпня 2024, 21:30 26

Хуліан Альварес став гравцем мадридського «Атлетіко»

Коментарі