Дюплантіс прокоментував встановлення олімпійського та світового рекорду

Шведський легкоатлет знову переписав історію стрибків із жердиною

Шведський легкоатлет Арман Дюплантіс прокоментував встановлення олімпійського та світового рекордів у стрибках із жердиною на ОІ-2024 у Парижі.

«Я ще не усвідомив, наскільки фантастичним був цей момент. Це одна з тих речей, які не відчуваються в реальності, таке відчуття поза тілом.

Що я можу сказати? Я щойно побив світовий рекорд на Олімпійських іграх - найбільшому майданчику для стрибуна з жердиною. Найбільшою мрією з дитинства було побити світовий рекорд на Олімпійських іграх, і мені вдалося це зробити перед найнеймовірнішими глядачами, перед якими я коли-небудь виступав.

Я намагався якомога більше очистити свої думки. Глядачі сходили з розуму. Було так шумно, що здавалося, ніби йде гра в американський футбол. У мене є невеликий досвід перебування на стадіоні місткістю 100 000 осіб, але я ніколи не був у центрі уваги. Я просто намагався спрямувати енергію, яку всі давали мені, а вони давали мені її дуже багато. Усе вийшло», - сказав Дюплантіс.

Зазначимо, що Дюплантіс виграв змагання на висоті 6,00 м, після чого він підняв планку до 6,10 м - висоти, яка додала 7 см до олімпійського рекорду.

З першої спроби він подолав цю висоту, після чого планку підняли до 6,25 м - на один сантиметр вище за світовий рекорд 6,24 м, який він встановив у квітні в Сямені.

Володимир Клепач Джерело: World Athletics
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 серпня 2024, 07:55 7

Легендарний боксер радить Тайсону бути більш серйозним

Коментарі