Андрій ШЕВЧЕНКО: «Український футбол – на стабільному гарному рівні»

Президент УАФ привітав «Шахтар» та поділився думками щодо рівня українського футболу

Президент УАФ Андрій Шевченко привітав «Шахтар» з чемпіонством у минулому сезоні та поділився думками щодо рівня українського футболу.

- Андрію Миколайовичу, сьогодні ви відвідали церемонію вручення золотих медалей «Шахтарю». Як пройшов цей захід?
- Дуже гарно, дуже емоційно. Вдруге поспіль, коли триває повномасштабна війна в Україні, вигравати чемпіонат, демонструвати сучасний та класний футбол - молодці. Я із задоволенням дивився матчі, а вони були дуже принциповими й напруженими, тому стати чемпіонами - це велика справа. Вітаю всю команду, тренерський штаб та головного тренера, вітаю президента та клуб з таким досягненням.

- Якщо говорити про спогади, то які враження у вас залишив загалом минулий сезон?
- Як я вже сказав, були дуже напружені, гарні матчі. Якщо подивитися, то матчі гралися у дуже важких умовах, коли були зупинки, годинами команди не могли повернутися на поле, деякі гралися не один день. Вважаю, у цілому це був дуже важкий досвід для всіх. Але я запам'ятав цікаві матчі: наприклад, коли «Шахтар» грав з «Динамо», це такий принциповий і дуже красивий матч. Тому запам'ятовуються гарні ігри.

- На вашу думку, на якому рівні зараз наш український футбол та на якому етапі розвитку?
- Вважаю, український футбол - на стабільному гарному рівні. Але цей рівень кожного дня треба підтверджувати. Зараз стартують єврокубкові змагання, тому я бажаю нашим клубам, які представлятимуть країну на цій арені, якомога краще виступати, грати в якісний футбол та максимально здобувати очки, що дуже важливо для України. І як приклад я можу навести «Шахтар» - це команда, яка стабільно грає на європейському рівні, яка демонструє прекрасний футбол і дає результат. Більшість очок, що були зароблені нашими командами, були саме від «Шахтаря».

- Насамкінець, якими будуть ваші побажання всім українським уболівальникам?
- Новий сезон уже стартував, незабаром розпочнеться європейська осінь для України - ми всі цього чекаємо. Тому я бажаю всім міцного здоров'я, бажаю багато емоцій. Підтримуйте свої рідні клуби, за які всім серцем уболіваєте. І найголовніше - уболівайте за національну команду.

Дмитро Вербинський Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 серпня 2024, 10:16 0

Жоау Фелікс може стати частиною угоди щодо трансферу Хуліана Альвареса

Коментарі