Філіпп КЛЕМАН: «Гравці Динамо сильні з м'ячем і створюють гарні комбінації»

Наставник «Рейнджерс» похвалив український клуб

Головний тренер шотландського «Рейнджерс» Філіпп Клеман поспілкувався з журналістами напередодні першого матчу проти київського «Динамо» в рамках кваліфікації Ліги чемпіонів.

«Я вважаю, що у нас є добрі якості. Йдеться про пошук правильного балансу, про те, щоб використати моменти та бути морально готовими. Йдеться про те, щоб знайти баланс та досвід разом із деякими новими гравцями, які прийшли цього літа, а потім уже досягати результату.

Ми граємо проти команди, яку я дуже добре знаю, тому що я грав проти них 4 або 5 років тому (у сезоні 2019/20 «Брюгге» пройшов киян у кваліфікації ЛЧ - прим.). І багато гравців київської команди ще тут, тож цей проект вони будували роками.

Ці матчі відрізнятимуться від звичайних ігор чемпіонату, коли ми маємо домінування та володіння м'ячем більшу частину часу. Матчі проти «Динамо» будуть справді складними, бо вони справді сильні з м'ячем і створюють гарні комбінації, тож це інший рівень. Це інший стиль гри, і це дійсно цікаво зараз як виклик.

Я не чекаю, що завтра ми володітимемо м'ячем 60 відсотків часу, нам це й не потрібно, ми приїхали сюди за результатом, а не лише за м'ячем. Так, ми хочемо пройти відбір і зробимо для цього все можливе, але й Ліга Європи - це не буде невдачею. Минулого сезону ми мали приємну подорож у Лізі Європи, але, звичайно, кожен хоче потрапити до Ліги чемпіонів.

Для клубу це буде мати велике значення, а для гравців це найбільша сцена у світі, де ви можете грати проти найкращих гравців світу. Я думаю, що всі європейські змагання настільки еволюціонували, що у Лізі Європи та Лізі конференцій також можуть проходити справді важливі матчі, тому грати в Європі завжди хвилююче.

Безумовно, всі хочуть потрапити до Ліги чемпіонів, бо це має велике фінансове значення, і там відбуваються лише топові матчі», - сказав Клеман.

Матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між клубами відбудуться 6 та 13 серпня. Перший матч кияни проведуть на умовно домашній арені в польському Любліні, а гра-відповідь пройде у шотландському Глазго.

Руслан Травкін Джерело: ФК Рейнджерс
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 серпня 2024, 01:26 1

Михайло відзначив свою швидкість