КОВТУН: «Далі з тренером цілитимемося на наступну Олімпіаду»

Ілля виграв срібло у змаганнях зі спортивної гімнастики

Український гімнаст Ілля Ковтун, що здобув першу в своїй кар'єрі олімпійську медаль на Іграх в Парижі-2024, поділився своїми враженнями:

«Перед виступом не дуже хвилювався, просто вийшов і зробив все, що міг. Мав певні побоювання тільки через перший стартовий номер. Традиційно судді придивляються до перших номерів і притримують оцінки. Але, як бачимо, це не вплинуло на кінцевий результат. Я задоволений, тренер задоволений, всі дуже задоволені. Я добре виконав комбінацію, звичайно, можна було трішечки краще, але результат гарний».

Багато хто ставив тут все на кон, і Олег Верняєв також. Адже це був його останній шанс на медаль в Парижі. Спортсмени сильно хвилювалися, гадаю, через це і були помилки та невдачі.

Після повернення пройду обстеження, адже нога ще трішки турбує. Відпочинку як такого не буде, буду тренуватися і займатися реабілітацією свого тіла, адже ми працювали на максимумі. А далі з тренером вже робитимемо приціл на наступну Олімпіаду. З нового року будуть змінюватися правила, відбудеться перехід з десяти елементів на вісім, вправи стануть складнішими, а гімнастика цікавішою. Тому ми будемо підлаштовуватися та ускладнювати свої програми.

Тренер з дитинства вчив мене, що треба бути скромним на змаганнях і я звик стримувати емоції на публіці. Буду радіти вдома з родиною. В першу чергу хочу зателефонувати батькам, сестрі та подякувати їм. Повірте, ця медаль дуже багато значить і я вважаю, що вона навіть більше не для мене, а для мого тренера. Тому що вона - жінка, і показала результат в чоловічій гімнастиці.

Колись я сказав, що найгірше - це друге і четверте місце. Але це був мій останній шанс на медаль і я вважаю, що друге місце зараз - це дуже добре. Але будемо працювати, щоб на наступних Іграх було перше».

Після травм та операції перед сезоном і двох четвертих місць вже у столиці Франції, підопічний Ірини Горбачевої зумів стати срібним призером у вправах на брусах.

Олексій Тіньков Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 22:58 1

Фото Ярослави, яке віруситься у соціальних мережах