Розгром від Шахтаря, простій від Динамо, шедеври від Матвієнка та Черненка

Найцікавіші події першого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

У першу суботу серпня матчем «Вереса» та «Карпат» стартував чемпіонат України. І одразу ж стартував урізаним: два матчі було перенесено на невизначений термін. У центральному поєдинку туру «Шахтар» на виїзді розгромив «Ворсклу». Абсолютний дебютант турніру - «Лівий берег» - поступився на виїзді ЛНЗ. Справжній трилер видали «Оболонь» та «Колос». Невдачею завершилося і повернення до УПЛ «Інгульця»: «козаки» у завзятій боротьбі поступилися «Зорі».

Перенесення туру

Не встигли розпочати, як одразу ж перенесення. Стартовий тур нового сезону УПЛ виявився урізаним: два поєдинки відбудуться пізніше. Через участь у єврокубках матчі «Динамо» та «Полісся» (проти «Олександрії» та «Руху» відповідно) зміщені на пізніше. Буква футбольного закону у зв'язку з цим повністю дотримана, але все-таки осад залишився.

Відкриття туру

На дощовому полі рівненського «Авангарду» зустрілися місцевий «Верес» та «Карпати». Західноукраїнське дербі завершилося сухою нічиєю. Закономірною нічиєю. Суперники начебто й не відбували номера, і намагалися щось створити, але за фактом у них фактично нічого не виходило. Благо, що є відмазка - «лише початок сезону».

Проблеми туру

На виїзну гру проти «Кривбаса» команда Олександра Бабича зуміла з горем навпіл «нашкрябати» футболістів лише на стартовий склад. А ось у запасі було лише п'ятеро. І чотирьох із них наставник «Чорноморця» кинув у бій. Не пощастило лише Вічному, котрий так і просидів увесь поєдинок на лаві для запасних.

Сейв туру

Під завісу поєдинку у Кривому Розі гості мали чудову нагоду зрівняти рахунок. Після хорошої флангової передачі Бутко бив зльоту по воротах Кліщука, проте голкіпер «Кривбасу» у чудовому стрибку переправив м'яч на кутовий.

Дебют туру

Абсолютний дебютант УПЛ - «Лівий берег» - гостював у ЛНЗ. І був дуже близький до того, щоб здобути перші бали під склепінням елітного дивізіону. Команда з Київської області стоїчно витримала тиск господарів, але для нічиєї їй не вистачило лічених хвилин. На третій доданій до часу другого тайму хвилині точний удар Ассінора приніс черкаській команді перемогу.

Резонанс туру

Цілком можливо, що єдиний та переможний м'яч у ворота «Лівого берега» футболісти ЛНЗ забили з порушенням правил. У моменті, що передував взяттю воріт, Марк Ассінор наступив на ногу півзахиснику гостей Руслану Дедуху. Проте арбітр зустрічі Кубряк порушення правил не зафіксував.

Розгром туру

У центральному матчі туру «Ворскла» приймала «Шахтар». Фактично повторився фінал останнього за ліком розіграшу Кубка України. Тільки в цьому випадку полтавці не зуміли протиставити чемпіону зовсім нічого. Команда Долганського пропустила одразу п'ять сухих м'ячів від команди Пушича. Причому, що цікаво, дублем відзначився не хтось із гравців атаки, а центрбек Матвієнко.

Голи туру

Перший гол у матчі «Ворскла» - «Шахтар» вийшов на диво. Капітан «гірників» Матвієнко потужно приклався по м'ячу метрів з 28-ми, і футбольний снаряд за хитромудрою траєкторією влетів у дальню стійку воріт Ісенка, а від неї - у сітку.

Не менш красивий шедевр «намалював» у грі проти «Колоса» півзахисник «Оболоні» Черненко. Руслан відправив м'яч у сітку воріт класним ударом із розвороту: прямо у дальній кут.

Слова туру

Після поєдинку з «Ворсклою» головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич розповів про те, як мотивував Миколу Матвієнка: «Перед початком сезону ми з ним уклали парі. Я сказав йому: «Якщо забиваєш п'ять або більше м'ячів цього сезону - за мій рахунок чудова вечеря для тебе та твоєї дружини». Я справді радий, що він уже почав займатися тим, щоб перемогти мене у цьому протистоянні. Я повністю задоволений тим, як відіграла наша лінія оборони - не лише Микола, а й інші наші захисники. Я персонально дуже щасливий за Миколу, тому що він чудовий гравець і чудова людина. Він - гравець топ-рівня, який це й довів».

Традиція туру

Минулого сезону української Прем'єр-ліги «Оболонь» та «Колос» зустрілися в рамках першого туру. Через рік історія знову повторилася: «пивовари» та «аграрії» знову зійшлися у стартовому турі нового сезону. І, що цікаво, і тоді було зафіксовано нічию, і зараз.

Вболівальники туру

Матч між «Оболонню» та «Колосом» привернув увагу і ВІП-вболівальників. Гру відвідали головний тренер збірної України Сергій Ребров, наставник юнацької збірної країни (до 19 років) Дмитро Михайленко, а також президент УПЛ Євген Дикий.

Розв'язка туру

Незважаючи на різні «вагові категорії» - фаворит проти новачка - матч «Зорі» та «Інгульця» вийшов дуже завзятим. Луганці швидко відкрили рахунок (зусиллями Башича), але в середині першого тайму гості його зрівняли. Відзначився Білоцерківець. Протягом майже всього другого тайму «козаки» стримували натиск опонента. Для того, щоб цей натиск стримати повністю, їм не вистачило кількох хвилин. Переможний м'яч господарі забили на другій компенсованій хвилині. М'яч авторства Яцика.

Символічна збірна туру

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 серпня 2024, 14:15 63

Головний тренер збірної України висловився про гру команди на чемпіонаті Європи

Коментарі