Руїс програв Міллеру. Судді видали дивовижно погане рішення

Кому від цього краще?

У ніч на 4 серпня 2024 року у Лос-Анджелесі, США, в андеркарді протистояння між Теренсом Кроуфордом та Ісраїлом Мадрімовим відбувся бій між мексиканським колишнім чемпіоном світу у надважкій вазі Енді Руїсом та американцем Джаррелом Міллером. Пара, яка суто стилістично ідеально складалась одразу.

Великі хлопці, які не є достатньо високими чи довгорукими, але яким це не заважає важкими ударами влучати по суперниках. Головне питання тут було у тому - хто раніше впаде.

Руїс занадто довго був поза рингом. Але найважливішим було те, чи серйозно він підійшов до тренувань

Першою проблемою Енді Руїса, як боксера, є те, що він недостатньо часто виходить в ринг. Між попереднім протистоянням і зустріччю з Джарреллом Міллером пройшов один рік та десять місяців. Ну дуже багато.

Але це не єдина біда. Свій найбільший шанс в кар'єрі Руїс проспав через те, що майже не готувався. На реванш проти Ентоні Джошуа, вже перебуваючи у статусі об'єднаного чемпіона, мексиканець вийшов, майже не готуючись до протистояння. І програв, чого й варто було очікувати.

Так само і з поверненням у ринг. Енді часто подовгу не повертався в ринг, тому що не отримував гідної мотивації - великих сум за проведені бої. По-іншому він не хотів виходити в ринг і битись.

Проте до поєдинку проти Джаррелла Міллера було необхідно підготуватись максимально. По-перше, через те, що американець повертався після поразки від Даніеля Дюбуа. А отже, мотивація перемагати була ще вища, ніж завжди. По-друге, через те, що витримати під важкими ударами 150-кілограмового Міллера можна було б тільки, будучи готовим на всі сто.

Енді вміє зупиняти наступи опонента багатоударними комбінаціями. Вміє працювати тулубом та швидко контратакувати з-за блоку. Але все це він вміє, коли класно підготовлений. Відео з відкритих тренувань виглядали добре. Тож очікувалось, що Руїс зможе дати бій та показати клас проти найважчого опонента в кар'єрі.

І перші раунди так і виглядали. Руїс комбінував, атакував, намагався піймати на помилці суперника. Проте й Міллер не просто так провів час.

Найважливіше, що зробив Джаррелл - скинув вагу. Замість традиційних 150-155 кілограмів, цього разу він важив трохи більше за 130. Величезна різниця.

Getty Images/Global Images Ukraine

А от Енді Руїс здивував. У другому поєдинку проти Ентоні Джошуа його вага була 128,6 кілограмів. Цього разу - 124,5 кілограмів. Це друга вага в кар'єрі Руїса. Якщо він думав передавити важкого суперника, то - серйозно? Жодного сенсу тягатись із Джарреллом Міллером у фізиці. Він просто сильно важчий за будь-кого, і ти нічого з цим не зробиш.

З набором ваги Енді втратив швидкість та мобільність, але разом з цим не отримав нічого. Окрім сповільнення і все того ж самого намагання боротись з важчим візаві. Страшно уявити, як би розчавив Міллер Руїса, якби був ще більшим.

В який момент Енді перейшов у боротьбу проти американця, і це було відверто поганим рішенням, бо сили витрачались на ці дії замість ударів. Замість комбінацій і купи всього, чого очікували від мексиканця.

У другій половині зустрічі Руїс ожив. Почав трохи більше атакувати і намагатися не боротись із суперником. Це дало епізодичний результат, але загалом, Джаррелл Міллер зі стилем, при якому він просто йде вперед та атакує силовими, виглядав краще за більш технічного суперника.

Міллер просто притискав Енді Руїса до канатів чи у клінчі й бив силовими боковими та аперкотами. Іноді навіть серійно. Цього було достатньо, щоб забирати раунди. Але не для суддів.

Підсумковий вердикт - нічия розділеним рішенням суддів. Один віддав Міллеру, двоє інших побачили нічию 114-114.

Чи заслужив Енді нічию, питати не варто. Влучав іноді, так. Можливо, навіть був точнішим за суперника. Але загальна картинка - не на його користь. Як колись віддали перемогу Джозефу Паркеру, який не перемагав насправді Руїса. Так і сьогодні віддали нічию на користь Енді.

Що тепер?

Енді Руїс хоче реваншу й каже, що все через його руку. Показав після бою - там перелом в районі пальців кулака. Можливо, він і правий, що саме це вплинуло. А можливо, і ні. Тільки реванш тепер розсудить.

Щоправда, чи буде він - незрозуміло. Коментатори DAZN, обговорюючи поєдинок, запитали один одного, чи є бажання дивитись цей бій вдруге? Обидва зійшлись на думці, що ні.

Та й сам Міллер не горить відплатою. Він, звичайно, розчарувався. Бо це несправедливо і в рекорд нічия йде одразу за поразкою. Але більше Джаррелл хоче бою в андеркарді реваншу Усика та Ф'юрі. А хто буде опонентом - то вже інша історія.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 18:55 119

Суперником українця у півфіналі ОІ був Арлен Лопес із Куби