ДОЛГАНСЬКИЙ: «Дежавю з минулим сезоном. Елементарні моменти – пенальті»

Наставник Ворскли прокоментував поразку від Шахтаря в 1-му турі УПЛ 2024/25

4 серпня відбувся матч 1-го туру Української Прем'єр-ліги 2024/25 між командами Ворскла Полтава та Шахтар Донецьк. Гра завершилася рахунком 5:0 на користь гірників.

Після завершення зустрічі головний тренер полтавців Сергій Долганський прокоментував поразку своїх підопічних:

- Сергію Миколайовичу, чи вдалося щось проаналізувати одразу після гри?

- Аналіз одразу після гри завжди емоційний. Результат впливає на наші емоції та бачення. Ми спробували зіграти з «Шахтарем» за схемою 4-2-3-1, хоча раніше використовували іншу. Готувалися до поєдинку, але пропустили легкі голи в першому таймі: два удари в площину - два голи. Добре почали другий тайм, мали нагоди, які потрібно було реалізовувати, та знову отримали гол. Дежавю з минулим сезоном, коли елементарні моменти завершуються пенальті в наші ворота. Потім намагалися грати активніше, накривати, але припустилися помилок і пропустили м'ячі.

- Чи можна сказати, що після зборів команда не навчилася концентруватися на подіях матчу? Здається, футболістам бракує концентрації в певних ігрових епізодах, як це було наприкінці минулого сезону, про що ви неодноразово говорили. Складається враження, що на початку нового сезону ми бачимо те саме. Чи правда це, і якщо так, то з чим це може бути пов'язано?

- Перші матчі чемпіонату більше про емоції. Є певне хвилювання, і не завжди зрозуміло, у якому стані починаєш сезон. Товариські та офіційні поєдинки мають зовсім різний накал. Ми припускалися помилок, які важко виправити, - вони помітні та повторюються. Розраховуєш на те, що, помиляючись, футболіст аналізуватиме та прогресуватиме, але поки що дехто повторює свої помилки.

- На якому етапі пошук двох центральних захисників і чи планується підсилення в центральній опорній зоні?

- Можемо лише рекомендувати футболістів керівництву, але не можемо безпосередньо впливати на процес. Визначаємо необхідні позиції та профілі гравців, а селекцією та фінансами займається керівництво клубу. Що стосується центральних захисників, то ми вже придбали двох нових гравців і розраховуємо на них. Оптимальний рівень цих футболістів зможемо оцінити лише під час матчів. Ми передбачаємо, що вони гратимуть на певному рівні, але тільки матчі покажуть їхні справжні навички, і вже в процесі вони стануть стабільними центральними захисниками.

- Ви пропонуєте керівництву ті позиції, які необхідно підсилити. А які завдання керівництво ставить на новий сезон?

- Завдання були озвучені в пресі. Основна ціль - вихід у єврокубки.

- У команді з'явилися новачки, яких не представляли публічно. Можете розповісти кілька слів про кожного з них?

- Центральний захисник Гучек грав у «Чорноморці» весь час на високому рівні, і ми добре знаємо його можливості. Не думаю, що необхідно його додатково характеризувати. Нападник Ієде також прийшов із «Чорноморця». Ми знайомі з його можливостями, проте під час зборів він дуже серйозно перехворів і тільки три дні тому розпочав тренування з нами, тому його стан ще не оптимальний. Ндукве грав у «Поліссі», а до цього - у «Звягелі». Ми дізнавалися про нього інформацію від тренерів, з якими він працював, і вони зазначали, що Денис має чудові якості, яких загалом немає в Україні, але йому потрібен час, щоб проявити їх на високому рівні. Він мало грав у Прем'єр-лізі, де темп та інтенсивність гри вищі, тому сподіваємося, що він зможе розкритися. Чорноморець - це гравець, який довго виступає у Прем'єр-лізі, має певний рівень і нижче не опуститься. Ми знаємо його можливості та намагатимемося їх використовувати. Шкрієль - дуже розумний виконавець, здатний віддавати ключові передачі, діючи на вістрі атаки. Коли будемо грати проти команд, де зможемо контролювати гру в другій-третій зоні, він нам дуже допоможе.

- У якому фізичному стані прибули футболісти після Олімпіади?

- У різному. Ілля Крупський зіграв три матчі, а після останнього вони два дні добиралися до України, приїхавши буквально півтора дні тому. Гадаю, вони не в найкращій формі.

- Дуже важко психологічно увійти в сезон, граючи вдома з ексчемпіоном, але програючи 0:2, команда додала у швидкості. Розкажіть, що сталося в другому таймі та чому «Шахтар» продовжував контролювати гру?

- До третього забитого м'яча ми мали гольові моменти, а саме цей гол став ключовим, як сніг на голову, після чого команда психологічно просіла. Необхідно вийти на певний рівень і поступово додавати.

Відеоогляд матчу Ворскла - Шахтар:

Данііл Агарков Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 04 серпня 2024, 07:11 5

Відомий хевівейтер відзначив Тайсона

Коментарі