ПУШИЧ: «Відпустили гравців на Олімпіаду, враховуючи становище вашої країни»

Головний тренер «Шахтаря» прокоментував перемогу над «Ворсклою» у 1-му турі УПЛ 24/25

4 серпня відбувся матч 1-го туру Української Прем'єр-ліги 2024/25 між командами Ворскла Полтава та Шахтар Донецьк. Гра завершилася рахунком 5:0 на користь гірників.

Після завершення зустрічі головний тренер донецького колективу Маріно Пушич прокоментував перемогу своїх підопічних:

- Я задоволений тим, як ми розпочали сезон. Не лише з огляду на результат, але й на гру, яку ми продемонстрували. Повністю задоволений тим, як ми як команда поводилися на футбольному полі та за його межами. Як я сказав своїм гравцям перед матчем, команда - це не лише ті, хто вийде в стартовому складі, а й усі ви для мене - це 11 основних гравців. І я впевнений, що ми як команда сьогодні це довели сповна. Я цілковито задоволений тим, як ми проявили себе від перших хвилин з точки зору високого пресингу, нашої віддачі й також того, як ми провели весь матч. Звісно, було кілька моментів, які можна покращити. Повсякчас кажу своїм гравцям: завжди є простір для покращення. Але той результат та рівень гри, що сьогодні продемонстрували мої гравці, - фантастичні. Ми створили кілька чудових моментів, які так само чудово змогли конвертувати в забиті м'ячі, тому свою команду я можу винагородити лише найбільшими компліментами.

- У команді є збірники, які лише нещодавно повернулися з Олімпійських ігор. Наскільки фізичний стан дозволить їм грати найближчим часом усі 90 хвилин?

- Так, як ви зауважили, це передсезоння було насичене від'їздами наших гравців до національної збірної та інших, що, безумовно, позначилося на їхній фізичній формі. Також після цього ми відпустили кількох гравців до олімпійської збірної, що було абсолютно необхідно, враховуючи те, у якому становищі перебуває зараз ваша країна. І, звісно, це позначилось на їхній формі: вони можуть бути певною мірою втомленими, не до кінця готовими. Але я відзначу, що вони зарекомендували себе як професіонали після повернення, надолужують пропущений період, який не встигли відпрацювати, коли вся інша частина команди перебувала на передсезонних зборах. Я впевнений, що один-два тижні наполегливої тяжкої праці, і вони встигнуть надолужити втрачене.

- Які ви сьогодні побачили помилки в обороні своєї команди (а вони були і вам лише пощастило)? І що це було за тренування після гри? Ваші гравці допрацьовували?

- Щодо помилок у захисті, то справді було кілька неприємних моментів, та це частина гри. Футбол - гра помилок, і, на жаль, ідеальних матчів, мабуть, не існує, але найважливіше - уміти робити правильні висновки з цих помилок. І я переконаний, що моя команда разом зі мною займатиметься цим уже під час нового тренувального циклу. Що ж до гравців, які бігали після матчу, то для нас це важливо. Якщо ви помітили на передсезонних зборах і під час попередніх зборів, то ми завжди граємо наостанок два дні поспіль з однією й тією ж командою, щоб наші гравці могли проявити себе на футбольному полі повністю з точки зору фізичної підготовки. І також ці пробіжки використовуються з метою підтягти їхні фізичні кондиції та здобути оптимальну форму вже на початку сезону, у перших турах, адже ми намагаємося розвивати й покращувати всіх наших гравців. Це робиться як для розвитку фізичних кондицій футболістів, так і для того, аби ми могли побачити, в якому стані вони перебувають на тому чи іншому етапі сезону.

Відеоогляд матчу Ворскла - Шахтар:

Данііл Агарков Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 серпня 2024, 12:07 4

Кріштіану і Джорджина знаходять час на відпочинок, розваги та тренування

Коментарі