Круз не витягнув Валенсуелу. У першій напівсередній новий чемпіон

Але, схоже, це не кінець історії

У ніч на 4 серпня 2024 року у Лос-Анджелесі, США, в андеркарді протистояння між Теренсом Кроуфордом та Ісраїлем Мадрімовим, відбулись мексиканські розбірки між Ісааком Крузом та Хосе Валенсуелою. Одна з найменш популярних пар андеркарду величезного турніру обіцяла стати однією з найцікавіших.

Все просто - зустрічались мексиканці. Один з них взагалі все, що робить у ринзі - б'ється. Тож логічно подумати, що зараз буде махач. Але ж ні.

З мексиканською бійкою не склалось. Ісаак Круз не досяг свого

Ісаак Круз отримав найбільшу популярність після поєдинку проти Джервонти Девіса. Тоді американцю було вкрай складно битись проти моторного мексиканця. Круз йшов вперед, багато атакував, тиснув фаворита і перебував досить близько до перемоги. Особливо враховуючи, що Джервонта ще й зламав руку, тож і нормально атакувати не міг.

Після того бою Ісаак досі отримує дивіденди у вигляді популярності та вигідних контрактів. При цьому постійно зачіпає тему можливого реваншу проти Джервонти, яку з радістю підтримує і команда Девіса у міжсезоння. Але просто використовувати бій проти Джервонти мало. Треба давати фанатам ще щось.

І Круз дає. Його поєдинки завжди насичені на події. Багато розмінів, багато бійки. Він йде на опонента, б'є його силовими боковими та аперкотами та часто нокаутовує. Причому, йому неважливо, то великий і габаритний суперник чи який невеликий опонент. Страждають всі. Як от попередній суперник, Роландо Ромеро. На папері цей бій для Круза був поганою ідеєю. Просто через те, що Ромеро - здоровенний хлопець. Він легко міг би піднятися з першої напівсередньої у напівсередню і не загубитись там за габаритами.

Ромеро не тільки високий та має не найкоротші руки. Він ще й фізично потужний. Боротись з ним важко, приймати удари на себе - дорого для здоров'я. Але фактично Ісаак його не відчув. За вісім раундів Круз просто перемолов опонента і став уперше в кар'єрі чемпіоном.
А ще перед цим був Джованні Кабрера - він ще більший за Ромеро боксер. Цей протримався весь бій і виглядав непогано. Декілька разів навіть потряс мексиканця. Але теж програв.

Тобто, загалом для Круза бити здорованів - не новина. Він цим займається постійно, адже і в легкій вазі не є найбільшим суперником. На його фоні навіть мініатюрний Джервонта Девіс виглядає не найменшим бійцем. Що вже казати про інших.

Враховуючи все це і дивлячись на Хосе Валенсуелу, виникало питання, чи впорається він із стримуванням натиску від Ісаака. Просто Валенсуела - не найбільш масивний боксер у світі. Так, він вищий і має довші руки. Але і всі попередні суперники мали такі характеристики, але пресинг Круза ламав це все без шансів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Валенсуела, звичайно, хороший боксер. Він достатньо розумний, але, як і всі мексиканці, частіше любить перейти в бійку. Він виграв обидва поєдинки проти Кріса Кольберта у 2023 році, але отримав лише одну перемогу. Тоді у першому поєдинку бокові судді вирішили, що виграв Кріс. Тож у реванші довелось його нокаутувати.

Але разом з цим, щоб впоратись з пресингом Круза, треба не тільки багато працювати, а й мати відповідні навички та вміти їх застосовувати у ринзі в екстреному порядку.

Як виявилось, Валенсуела може. Хосе посередньо розпочав поєдинок. Все ж цей натиск Круза - страшна річ, до якої треба звикнути. Але, чим далі йшов бій, тим більше виявлялось, що Ісаак може розбиватись об роботу назустріч. І мало того це - такий факт був нам відомий. Виявилось, що Валенсуела може цю саму роботу створювати. Зустрічати, в'язати суперника. Бити сильним аперкотом так, щоб суперник аж підгинався під ним. Знову в'язати. І не сипатись.

А це, повірте, дуже складно. Декілька разів здалось, що ось зараз Круз перехопить ініціативу. Він і пресингував добре, і силовими бив. І весь тулуб Хосе оббив з усіх сторін. А результату як не було, так і не з'явилось.

В одинадцятому раунді стало явно, що Ісааку треба йти ва-банк. Він понісся вперед, купа ударів. Немає результату. У дванадцятому зробив те саме. Немає результату. Валенсуела стоїть і чітко виконує план на бій. Судді побачили перемогу Хосе Валенсуели, і це розумно та адекватно. Тепер він - новий чемпіон WBA у першій напівсередній вазі.

Getty Images/Global Images Ukraine

І що тепер?

Тепер Валенсуела може обирати. Є, наприклад, інші чемпіони. Найсмачніший серед них - Теофімо Лопес. Але й про Ліама Паро не варто забувати. Едді Хірн із задоволенням зробить такий бій і в США, і в Австралії за хороший гонорар.

А є реванш. І про нього Туркі Аль аш-Шейха попросив Ісаак Круз одразу після бою. І так здається, що Туркі вкладеться й у другу частину протистояння. Просто, бо це класний андеркард для якогось іншого шоу.

На Круза приходить окрема боксерська аудиторія. Плюс залучення мексиканців. Туркі розуміє, що другий бій додатково непогано продасть якесь його наступне шоу. Тож воно коштує своїх грошей.

Олександр Шарадкін Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 20:03 1

Українець переміг дворазового олімпійського чемпіона Арлена Лопеса

Коментарі