МОРАЕС: «Україна має перемогти. Ця країна не вбиває безневинних людей»

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» чітко висловив своє розуміння того, що відбувається в Україні

Колишній нападник збірної України Жуніор Мораес розповів, які відчуття пережив на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України в лютому 2022 року, а також дав зрозуміти, що ця війна не може мати іншої кінцівки, окрім перемоги України - країни, яка не розв'язувала криваві бойові дії.

«Дуже важко знову про це думати. Іноді у мене навіть трапляються провали в пам'яті, коли я намагаюся згадати початок цього. Слава Богу, моя сім'я застрягла в Бразилії за кілька днів [до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України], бо один із моїх родичів заразився Covid-19 перед посадкою на літак, що мав летіти в Україну. Це сталося у неділю, а в середу розпочалася війна. Я був один зі своїм другом Лучано та його сином. О 5-й ранку він мене розбудив. Він був такий блідий. Він увесь час показував мені свій телефон: «Дивись, дивись, Україну бомблять, війна!» Я думав, що це був кошмарний сон, я не міг у це повірити. Війна у 2022 році? Як це можливо? І тут я побачив бомби прямо із вікна своєї квартири у Києві. Я не знав, чи залишатися там, чи сісти в машину й поїхати. Це був жах».

«Шахтар» помістив нас у готель, дороги були перекриті. Все, що я міг зробити, це молитись. Я був безпорадний. Клуб шукав рішення, як вивезти нас із країни, зібравши гравців та їхні родини в одному місці. Ми багато в чому йому завдячуємо. У Києві виникла паніка. Це було важко організувати. Через три з половиною дні ми отримали логістичну підтримку від Александера Чеферіна (президента УЄФА - прим. ред.), щоб мати можливість перетнути кордон. Я довго не міг поговорити із сім'єю, з цим було дуже важко жити. Начебто люди навколо нас втратили свої мрії. Лідерам цього світу слід сказати, що війна має припинитися негайно. Зараз, а не завтра. Україна має перемогти. Це не та країна, яка вбиває безневинних людей».

«Щодня я спілкуюся з людьми там [в Україні]. Ми з дружиною надаємо матеріальну допомогу. І щодня ми сприяємо миру. Зараз я роблю це у Парижі, завтра буду у Мексиці з тією ж метою. Я не можу повірити, що українські діти проходять через це. Країна цього не заслуговує. Як можна відправити дитину до школи, не знаючи, чи не станеться за цей час повітряна атака і ви її більше не побачите? Вони також націлені на лікарні. Знаєте, подруга нашої родини Наташа лежала у лікарні у сльозах разом зі своїм сином, який щойно народився. Російські ракети зруйнували частину цієї лікарні, доки народжувалися діти. Наша подруга та її родина залишилися неушкодженими, але їм доведеться жити із цією травмою все життя», - розповів Мораес.

Також Мораес зізнався, що носити футболку збірної України було для нього найбільшою честю в кар'єрі.

Олексій Сливченко Джерело: So Foot
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 07:31 32

Президент подякував українським спортсменкам за результат

Коментарі