МОРАЕС: «Носити футболку збірної України – найбільша честь у кар'єрі»

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» дав зрозуміти, що зберігає особливе ставлення до нашої країни

Колишній форвард донецького «Металурга», «Динамо», «Шахтаря» та збірної України Жуніор Мораес згадав, як відбувалася його адаптація до нашого футболу, а також дав зрозуміти, що продовжує відчувати теплі почуття до країни.

«Спочатку мені було дуже важко адаптуватися, тому що контраст із Бразилією був разючим, це зовсім інша культура. У перші тижні погода була незвичною: дуже холодно. До приїзду [в Україну] я ніколи не грав на снігу. У Бразилії я часто запрошував друзів до себе додому, влаштовував вечірки… До того ж, я був молодий. Але як тільки люди зрозуміють, що ви хороша людина, взаємодія змінюється на краще. Вивчивши місцеву мову та історію країни, я зрозумів, чому люди діяли інакше. Насправді я розширив свідомість, і люди почали дружити зі мною. Моя дружина також приїхала жити до Донецька. Все це надало мені впевненості, якої мені не вистачало, і я почав виконувати поставленні завдання. За три роки ми переїхали до Києва. Там народилися й виросли мої син та донька. Ми їли борщ та сирники. Життя було хорошим, за десять років ми побачили, як країна росла, будувалася й розвивалася...»

«За три роки я став найкращим бомбардиром в історії «Металурга». Потім я виграв свій перший трофей із київським «Динамо», реалізував мрію - грати та забивати у Лізі чемпіонів. У «Шахтарі» я пережив найкращий період у своїй кар'єрі, двічі завоював звання найкращого бомбардира чемпіонату. Тому цілком природно, що в мене виникло бажання увійти у громадянство [України]. Я навчився любити цю країну. Мені пощастило, що мене тренував Андрій Шевченко… Ні, правда, носити футболку збірної України було величезною честю у моїй кар'єрі», - сказав Мораес.

Нагадаємо, у березні 2022 року Жуніор Мораес залишив Україну, після чого продовжив кар'єру в «Корінтіансі», проте через рік з невеликим залишив бразильський клуб, так і не досягнувши успіхів.

Олексій Сливченко Джерело: So Foot
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 07:01 5

3 серпня збірна України з фехтування виборола золото Олімпіади-2024 у Парижі

Коментарі